Quantcast

Vilniuje bėgs beveik 2 tūkst. entuziastų

Gegužės 26 d., Vilniaus Vingio parke, pirmą kartą šalyje vyksiančio pasaulinio bėgimo renginio „Nike | Aš bėgu“ metu, 5 km arba 10 km distancijas bėgs daugiau nei 1700 žmonių.

Tarp bėgimo entuziastų ir žymūs Lietuvos pramogų pasaulio ir verslo atstovai: aktorius Leonardas Pabedonoscevas, verslininkas Ignas Staškevičius, žurnalistai ir TV laidų vedėjai Edmundas Jakilaitis ir Audrė Kudabienė, Naglis Šulija ir kiti. Renginį ves televizijos trenerė, bėgikė Vlada Musvydaitė.

Savo jėgas bėgimo renginyje mėginsiantis žinomas Lietuvos aktorius Leonardas Pabedonoscevas teigia, kad bėgimas yra praktiška investicija: „Tam nereikia skirti daug papildomų lėšų. Užtenka įsigyti gerą avalynę ir patogią aprangą, o bėgioti gali bet kuriame pasaulio pakraštyje. Be to, jeigu nusiperki brangius bėgiojimo batus, tiesiog turi atidirbinėti tą grožį," – juokiasi aktorius.

Pasak jo, rytinis „krosiukas" yra puiki alternatyva espresso puodeliui, nes galima pasikrauti jėgų visai dienai.

L. Pabedonoscevas negaili patarimų ir norintiems pradėti bėgioti: „Nieko neįmanomo nėra. Reikia tik pradėti ir palaikyti save. Labai svarbu, kad tai būtų daroma reguliariai".

Kiekvienas dalyvis, atsižvelgdamas į savo galimybes bei norus, bėgime galės pasirinkti 5 arba 10 km distancijas. Mažiesiems renginio dalyviams skirta speciali 500 metrų ilgio trasa.

Visi užsiregistravę dalyviai gaus „Nike | Aš bėgu“ marškinėlius dovanų, turės galimybę įsiamžinti fotosesijoje ir gauti išskirtinę nuotrauką su savo varžybų rezultatu bei pasirinktu šūkiu. Kiekvienos kategorijos greičiausi bėgikai gaus „Nike" bei bėgimo rėmėjų dovanų. Renginio metu puikiai galės leisti laiką ir bėgimo dalyvius palaikantieji ar tiesiog čia atėję pasivaikščioti žmonės: bus įrengtas parkūro ir gatvės gimnastikos parkas, kuriame šio alternatyvaus sporto propaguotojai dalinsis žiniomis, mokys ir rengs savo pasirodymus, gerą nuotaiką užtikrins jaunų muzikos atlikėjų pasirodymai.

Visi norintys bėgti, bet dar nespėję užsiregistruoti, tai galės padaryti renginio dieną: nuo 9 iki 11 val. vyks naujų dalyvių registracija starto vietoje. Vaikų bėgimo registracija vyks nuo 12 val. Bėgantys 10 km distanciją startuos 12 val., 5 km – 14 val. o mažųjų dalyvių startas numatomas 13.15 val.

„Nike | Aš bėgu“  dalyvių apšilimas prasideda jau šiandien: visi užsiregistravę 18 val. Vingio parke, priešais estradą dalyvaus paskutinėje treniruotėje Vingio parke.


Šiame straipsnyje: bėgimasVingio parkas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių