Quantcast

Vilniuje atveriamas naujas zoologijos sodas papiktino visuomenininkus

Vilniuje, prekybos parke „Ogmios miestas“ Šiaurės miestelyje duris ketvirtadienį atvers naujas zoologijos sodas, grupė visuomenininkų žada piketus besipiktindami, kad gyvūnams tai taps „kalėjimu iki gyvos galvos“.

Aplinkos apsaugos agentūra, po daugiau nei dvejus metus trukusių procedūrų, šią vasarą išdavė leidimą viešajai įstaigai „Zooparkas“ vykdyti zoologijos sodo veiklą, BNS patvirtino Agentūros Aplinkos apsaugos agentūros Leidimų skyriaus vedėjas Darius Mikelaitis.

„Jiems suteikta teisė tos veiklos vykdymui. Prašymo nagrinėjimas užtruko apie porą metų. Tiesiog pareiškėjas tuo metu netenkino keliamų reikalavimų, šiuo metu buvo išpildytos visos sąlygos, kurios numatytos teisės aktų reikalavimuose, priešingu atveju leidimas nebūtų išduotas. Veiklos vykdymo metu yra kontrolės mechanizmas, bus žiūrima, kaip ji vykdoma“, – sakė D. Mikelaitis.

„Ogmios miesto“ atstovai BNS patikino, kad planuojamas įrengti Zoologijos sodas yra nuomininkai ir žadėjo pateikti daugiau informacijos vėliau. Su paties planuojamo zoologijos sodo atstovais BNS ketvirtadienį nepavyko susisiekti.

Tinklalapyje zoopark.lt skelbiama, kad zoologijos sodas „Ogmios mieste“, Verkių gatvėje Vilniuje bus atidarytas ketvirtadienį, rugpjūčio 30-ąją, jame bus apie 60 gyvūnų rūšių, iš viso – apie 200 gyvūnų, tarp jų – primatai, varliagyviai, vabzdžiai ir kiti. Įstaigai priklauso ir zoologijos sodas Prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ Kaune.

Savo ruožtu apie dešimt visuomenininkų išreiškė viešą pasipiktinimą verslininkų planais kurti „vaikų žaidimų aikštelę – zoologijos sodą“, kur, anot jų, „žaislais taps laukiniai gyvūnai“. Kaip BNS sakė vienas visuomenininkų Laurynas Stasiukynas, kelios dešimtys žmonių ketina rinktis ketvirtadienį į protestą „Ogmios mieste“, kur išsakys savo poziciją prieš „įkalinamus gyvūnus“.

„Mūsų pagrindinis tikslas – pasisakyti prieš laukinių gyvūnų įkalinimą uždarose patalpose. Tai yra netinkamos sąlygos laukiniams gyvūnams nei gyventi, nei veistis“, – pabrėžia L. Stasiukynas.

Išplatintame pranešime teigiama, kad zoologijos sode neturėtų būti jokių primatų, saugomų laukinių gyvūnų, kuriems reikia daugiau erdvės, nei galėtų būti suteikta prekybos centre.

„Aš nepritariu tokio zoologijos sodo steigimui, nes visų pirma tai yra maža erdvė zoologijos sodui, o gyvūnai neturi gyventi kelių kvadratinių metrų narvuose. Jiems bent jau turi būti erdvės gyvenimui. Antra - manau, kad šiame zoologijos sode gyvūnai bus liečiami, glostomi, niurkomi ir tai yra savotiškas jų kankinimas. Gyvūnai bus nuolat tampomi kol suvargs, pavargs, nusikankins“, –pranešime teigė Vilniaus universiteto docentė Ingrida Prigodina Lukošienė.

Pažymima, kad susirūpinimą kelia, pavyzdžiui, didelėse bendruomenėse gyvenančių surikatų, taip pat naktimis aktyvių vaisėdžių šikšnosparnių ir kitų gyvūnų laikymo sąlygos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
Gyvūnai ten gyvena gerai, bet reikėtų atkrepti dėmesį į darbuotojų darbo sąlygas. Jos tikrai daug blogesnės negu gyvūnų. Tokio požiūrio į gyvūnų prižiūrėtojus reikia paieškoti.

Anonimas

Anonimas portretas
Nesuprantu kam reikalingas antras zoo sudas 100km atstumu? Kaune yra senas,jau visiems žinomas ir pakankamai didelis.Vilniuje atidarė naują ,o Kaune planuoja žymiai sumažinti ,atsisakyti daugelio retų gyvūnų,nes per sunku išlaikyti Tai gal sutelkim jėgas ir pinigus turėti vieną gerą ir didelį zoo sodą ,o nemėtykim pinigų veltui?

durniu laivas-

durniu laivas- portretas
Nuo dabar neeskite mesos-pradekite nuo saves ,nezudykite zuvu,o kiausiniene megstantys-yra tik ka uzsimezgusiu gyvybiu edikai
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių