Quantcast

Vilniuje - atnaujinta aikštelė keturkojams

  • Teksto dydis:

Vilniuje, Tauragnų ir Ozo gatvių sankirtoje, atidaryta visiškai atnaujinta, moderni šunų vedžiojimo aikštelė.

Iš viso į šią šunų vedžiojimo aikštelę investuota 42 tūkstančiai litų. Tai dar viena dovana Vilniui, kurią įsteigė viena gyvūnų ėdalo platintoja. 

„Džiaugiuosi, kad projektas „Dovana Vilniui“ tapo populiarus ir vis daugiau įmonių ir miestiečių prisideda prie Vilniaus gražinimo. Vilniuje yra 38 vietos, skirtos vedžioti šunis, tačiau ši aikštelė – yra moderniausia. Viliuosi, kad pokyčius teigiamai įvertins ir mūsų draugai keturkojai“, - sakė Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sekretorius Miroslavas Monkevičius.

"Atnaujinta šunų vedžiojimo ir dresavimo aikštelė, esanti Ozo ir Tauragnų gatvių sankirtoje – dovana Vilniaus šunų augintojams. Tvarkinga, kokybiška, saugi ir pilnai įrengta šunų vedžiojimo aikštelė svarbi daugiabučiuose auginamiems šunims ir jų šeimininkams.

Modernioje aikštelėje yra įrengtos specialios kliūtys šunims: tunelis, sienelė su skyle, kliūtis-barjeras, piraminė-trikampis, šuolis į tolį. Taip pat pastatytos specialios dėžės šunų ekskrementams.

Šiais metais atgaivintas projektas „Dovana Vilniui“ jau sulaukė daug tiek įmonių, tiek privačių asmenų dėmesio. Už padovanotus įmonių pinigus jau sutvarkytas Vokiečių gatvės fontanas, pasodintas Jazminų sodas, mieste taip pat pastatyta daug vardinių suoliukų.

Projekto idėja kilo dar 2002 m. Pirmoji dovana Vilniui tuomet buvo liepomis papuoštas Gedimino prospektas, gėlynai Vokiečių gatvėje.  Nyderlandų karalystės ambasada 2013 metais Vilniui padovanojo 7600 gėlių. Šios gėlės pražydo Olandų žiede ir užima apie 120 kv. metrų plotą. Ši Nyderlandų karalystės ambasados dovana miestui įteikiama jau antrąjį kartą. Pirmą kartą dar 2004 metais taip Vilnius ir Lietuva buvo pasveikinti įstojimo į Europos Sąjungą proga.

2001 m. Vilniuje iškilmingai pasodinta 200 iš Japonijos atvežtų sakūrų sodinukų, minint Japonijos diplomato Čijunės Sugiharos šimtąsias gimimo metines, kuris Lietuvoje gelbėjo žydus nuo nacių.

Šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybės svetainėje www.vilnius.lt/dovanavilniui  galima susipažinti su siūlomais dovanų paketais, kurių vertė nuo 500 Lt iki 200 000 Lt. Dovanas galės įteikti ir fiziniai, ir juridiniai asmenys. Šiuo metu iš viso yra siūloma 100 dovanų paketų.

Asmenys ar įmonės gali prisidėti prie gėlynų pasodinimo Katedros aikštėje, L.Stuokos-Gucevičiaus skvere, Rotušės aikštėje, prie Šiuolaikinio meno centro, padovanoti suoliukus ir dviračių stovus, kurie stovės sutvarkytame Bernardinų sode, pušaitėmis papuošti šlaitą Gedimino prospekte, atnaujinti 35 miesto krepšinio, tinklinio, futbolo aikštes visame mieste. 

Svetainėje pateikiama informacija apie kiekvieną dovaną – jos vertė, vieta, brėžiniai, kokios gėlės, pavyzdžiui, gali būti pasodintos. Dovaną galima įteikti internetu, tiesiog užsiregistravus vilnius.lt/dovanavilniui ir užpildžius prašymą.

Taip pat ir vilniečiai galės siūlyti savo idėjas užpildę paprastą dovanos aprašymo formą, kurioje galima  nurodyti vertę, vietą ir pridėti jos nuotrauką, vėliau už ją balsuoti ir reitinguoti.

Mėnesio gale daugiausiai balsų gavusi dovana Vilniui bus teikiama į oficialų sąrašą.

Mecenatai bus įamžinti specialiose padėkos lentelėse prie dovanoto objekto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių