Quantcast

Vilniuje atidengta atminimo lenta Islandijai

Vilniuje šeštadienį atidengta atminimo lenta, skirta Islandijos parlamento prieš dvidešimt metų priimtam sprendimui pripažinti Lietuvos nepriklausomybę.

Sostinėje esančioje Islandijos gatvėje šeštadienį atminimo lentą atidengė Lietuvos ir Islandijos užsienio reikalų ministrai Audronius Ažubalis ir Ossuras Skarphedinssonas (Esuras Skarpjedinsonas), pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Pasak A.Ažubalio, Islandijos parama Lietuvai buvo daugiau nei vien tarptautinis pripažinimas.

"Tai buvo stipri moralinė parama ir ypatingas pareiškimas pasauliui, kad Lietuva turi labai gerą draugą ir mūsų nepriklausomybės rėmėją", - sakė ministras.

Anot jo, neabejotina Islandijos parama buvo jaučiama ne tik Lietuvos kelyje į laisvę, bet ir integruojantis į Europos ir transatlantines struktūras.

Lietuva, ministro teigimu, visokeriopai remdama Islandiją jos derybose dėl narystės Europos Sąjungoje, tikisi tokiu būdu "bent iš dalies atsidėkoti Islandijos žmonėms už jų paramą".

"Prieš dvidešimt metų užsimezgęs ryšys tarp Lietuvos ir Islandijos niekada nebus nutrauktas. Lietuva visada užims dalį mūsų širdyse", - lentos atidengimo ceremonijoje patikino Islandijos užsienio reikalų ministras.

Islandija pirmoji iš visų šalių 1991 metų vasario 11 dieną pripažino Lietuvos nepriklausomybę. Diplomatinius santykius šalys užmezgė 1991 metų rugpjūčio 26 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

laisvamanis

laisvamanis portretas
Gražu.Ačiū Islandijai.

peleda

peleda portretas
Aciu,aciu,aciu Islandijos zmonems ir vyriausybei.Lietuvos patriotai tai visada prisimins su gilia padeka Jums.

reikia nedelsiant

reikia nedelsiant portretas
pervadinti Cecenijos aikste i ISLANDIJOS.Labai butu grazu.Greta yra Islandijos gatve.Niekada nenoreciau,kad mano adresa butu Cecenijos aikste.Nesu nei pries nei uz cecenus.Na ,bet prie ko cia tas aikstes pavadinimas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių