Quantcast

Vilniuje atidarytas naujas finansinių paslaugų centras

  • Teksto dydis:

Vilniuje atidarytas Suomijos bendrovės „Ahlstrom“ finansinių paslaugų ir klientų aptarnavimo centras. Paslaugų centre sukurtos 57 darbo vietos aukštos kvalifikacijos specialistams, kurie teikia buhalterijos, finansinių ataskaitų paruošimo bei klientų užsakymų valdymo paslaugas „Ahlstrom“ grupės įmonėms.  Įmonių grupė turi 30 gamyklų pasaulyje, iš kurių 19 – Europoje.

Paslaugų centro atidarymo renginyje apsilankęs Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas pasidžiaugė, jog „Ahlstrom“ Vilnių išsirinko geriausia vieta Europoje paslaugų centro steigimui - „Džiaugiuosi, kad Vilnius vis dažniau tampa ir darbu, ir namais užsienio investuotojams. Per pastaruosius kelerius metus tapome regiono lydere - šiuo metu sostinėje veikia jau daugiau nei 50 paslaugų centrų, kuriuose dirba apie 10 tūkst. darbuotojų. Vilniaus apskrityje sukuriama 40 proc. Lietuvos BVP.“

Planuojama, kad paslaugų centre „Ahlstrom“ Vilniuje klientų aptarnavimo bei finansų srities specialistų skaičius augs iki 70. Iš viso į paslaugų centro kūrimą bendrovė „Ahlstrom“  įsipareigojo investuoti ne mažiau kaip 4 244 000 eurų.

Statistikos departamento duomenimis, tiesioginių užsienio investicijų augimas Vilniuje kasmet sudaro apie 12 proc.

2014 m. pirmąją vietą pagal ekonominį investicijų efektyvumą Vilniui skyrė ir laikraščio „The Financial Times“ leidinys „FDI Magazine“. Vilnius aplenkė Gdansko (Lenkija), Brno, (Slovakija) ir Talino (Estija) miestus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių