Quantcast

Vilniuje atidarytas festivalis „Poezijos pavasaris“

Sekmadienio vakarą Vilniuje, Nacionalinėje dailės galerijoje, atidarytas tarptautinis poezijos festivalis „Poezijos pavasaris“, kuriame dalis renginių bus skirta poeto Maironio 150-osioms gimimo metinėms.

„Šiemet minime Maironio 150-ąsias gimimo metines. Maironio žodis, kažkada pasakytas lietuviams, poetinis žodis, jis rezonuoja jau visiškai kitokią poeziją su visiškai kitokiais poetų darbais (...). Manau, kad tai liudija, kad lietuviams iš tikrųjų reikia poetinio žodžio“, - atidaryme kalbėjo kultūros ministras Arūnas Gelūnas.

Dvi savaites truksiantis festivalis vyks įvairiose Lietuvos vietose ir užsienyje - Airijoje, Šveicarijoje, Lenkijoje, Rusijoje.Vyks įvairūs renginiai - skaitymai, konferencijos, koncertai, iš viso jų numatoma per 120.Eilės ir muzika skambės salėse, skveruose, kiemuose, bibliotekose, muziejuose, kavinėse, knygynuose ir kitur.

„Poezijos pavasario“ laureatu šiemet tapo poetas Eugenijus Ališanka už eilėraščių knygą „Jeigu“. Jis bus pagerbtas festivalio metu.„Poezijos pavasaris“ - kasmetinis tarptautinis poezijos festivalis, kurį organizuoja Lietuvos rašytojų sąjunga ir Rašytojų klubas. Jame savo kūrybą skaito Lietuvos ir užsienio poetai, dalyvauja aktoriai, dainininkai, muzikantai, dailininkai.

Festivalis rengiamas kasmet nuo 1965 metų, jis pradėtas rengti pažymint poetės Salomėjos Nėries 20-ąsias mirties metines.


Šiame straipsnyje: Poezijos pavasaris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių