Quantcast

Vilnių pastebėjo elektroninės muzikos autoritetai

Apie elektroninės šokių muzikos kultūrą rašančio portalo Residentadvisor.net autorius dalijosi savo įspūdžiais iš Lietuvos sostinės.

Daugiau negu milijono lankytojų kas mėnesį sulaukiančiame interneto portale aprašoma, kodėl pastebimas Vilniaus kilimas tarptautinėje elektroninės muzikos scenoje.

Portalo apžvalgininkas Olis Warwickas lankėsi Vilniuje ir aprašė savo įspūdžius iš naktinio Vilniaus gyvenimo.

„Kaip ir daugelyje Rytų bloko miestų, miesto pakraščiuose dėl atšiaurios žiemos sąlygų ir nepakankamos priežiūros dūla pilki daugiaaukščiai“, - niūriais pastebėjimais dalijasi autorius.

„Marga istorija ir rusų okupacija vis dar yra daugelio atmintyje. Atmosfera mieste ir didžiojoje dalyje Lietuvos primena tylų stoicizmą. Tačiau, tai tik iki tol, kol pasiekiate miesto centrą, kuriame didinga senamiesčio architektūra triumfuoja prieš modernių pastatų funkcionalumą“, - tęsia O.Warwickas.

Vilniaus centrą publikacijos autorius apibūdino kaip daugumos naktinių klubų, barų ir užeigų vietą. Tai, anot jo, sukuria terpę daugumos vietinių kūrybingam laisvalaikiui.

„Kaip ir kituose Europos miestuose, mieste jaučiamas kosmopolitiška atmosfera. Ją galima pajausti kiekvienoje akmenimis grįstose senamiestį apvijusiose gatvėse įsikūrusiose kavinėse. Senamiestyje knibžda stilingai apsirengusių į trečiąją dešimtį įžengusių miestiečių būriai. Dauguma jų rankose turi po nešiojamąjį kompiuterį, kalbasi mobiliaisiais telefonais arba susitinka su draugais“, - rašoma portale.

Apžvelgdamas Vilniaus elektroninės muzikos sceną, O.Warwickas pažymi, kad Lietuvos sostinėje šios muzikos kultūra niekuo neatsilieka nuo kitų Europos miestų. „House ir techno muzika visada sparčiai plito Rytų Europoje. Tačiau, nieko nebestebina ir tai, kad šiame mieste, kuriame drum & bass stilius laikomas ganėtinai kraštutiniu, savo vietą rado dubstep muzika.


Šiame straipsnyje: Vilniuselektroninė muzika

NAUJAUSI KOMENTARAI

liuks

liuks portretas
malonu skaityt pozityva... valio
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių