Quantcast

Vilnių papuošė Lietuvos ir Suomijos draugystės ženklas

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė drauge su buvusia Suomijos Prezidente Tarja Halonen Vilniuje atidengė skulptūrą „Suomis“.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė drauge su buvusia Suomijos Prezidente Tarja Halonen Vilniuje atidengė skulptūrą „Suomis". Dalyvaudama skulptūros atidengimo ceremonijoje Prezidentė pabrėžė, kad tai – Lietuvos ir Suomijos draugystės ženklas.

„Lietuva ir Suomija yra Šiaurės ir Baltijos šalių regiono dalis. Esame ne tik artimi kaimynai, bet ir partneriai, kuriuos sieja tvirti ekonominiai, politiniai ir kultūriniai ryšiai. Ši skulptūra įprasmina svajojantį žmogų ir šalis, kurios siekia bendrų tikslų. Tai – Lietuvos ir Suomijos bičiulystės ir vis stiprėjančių saitų tarp mūsų žmonių simbolis", – sakė Prezidentė.

Suomija yra septinta didžiausia užsienio investuotoja Lietuvoje. Mūsų šalyje veikia beveik 170 Suomijos kapitalo įmonių, kuriose dirba daugiau nei 10 tūkstančių žmonių. Pasak šalies vadovės, glaudūs verslo ryšiai su Suomija ir kitomis Šiaurės šalimis ne tik padeda kurti naujas darbo vietas, bet ir stiprina skaidraus verslo kultūrą, skatina dėmesį inovacijoms ir ekologijai.

Prezidentė pabrėžė, jog stiprėja ir Lietuvos bei Suomijos energetiniai ryšiai. Tarp prioritetinių ES projektų yra Baltijos šalių ir Suomijos dujų bei elektros jungtys. Šiuo metu veikia dvi elektros energijos jungtys tarp Estijos ir Suomijos, o iki 2018 m. pabaigos Baltijos šalis su Suomija sujungs ir dujų jungtis. Tai padės sukurti regionines Baltijos ir Šiaurės šalių elektros ir dujų rinkas bei sustiprinti regiono energetinę nepriklausomybę.

Šalies vadovė su buvusia Suomijos Prezidente Tarja Halonen taip pat kalbėjo apie stiprėjantį Lietuvos ir Suomijos bendradarbiavimą ir darbą Moterų pasaulio lyderių taryboje. Tarja Halonen yra buvusi šios tarybos vadovė. Šiuo metu Moterų pasaulio lyderių tarybai vadovauja Lietuvos Respublikos Prezidentė.

Vilniuje, šalia naujo daugiafunkcio centro Viršuliškėse atidengtos skulptūros „Suomis" kūrimą finansavo Lietuvoje veikiančios Suomijos kapitalo įmonės. Skulptūros autoriai – architektas Gintaras Čaikauskas ir skulptorius Tadas Gutauskas.


Šiame straipsnyje: skulptūraSuomijaVilnius

NAUJAUSI KOMENTARAI

plauna

plauna  portretas
pinigus ir dar lipdo kazkokias smeklas turbut darzelinukas geriau nulipdytu tai pasityciojimas is visuomenes ir dar su /prezidentiniu/ palaiminimu

Užpelkis

Užpelkis portretas
Pinigų plovimas vyksta toliau. Tadas Gut. yra kiečiausias vienadienių projektų įgyvendintojas visoje Lietuvoje. Matyt jis yra to aisbergo viršūnė, kuri puikiai įvaldžiusi pinigų plovimo mechanizmą. Ypač brutalus savo kvailumu jo "Baltijos kelias" prie Pedagoginio žiedo. Tikra skalbimo miltelių reklama...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių