Quantcast

Vilnių papuošė 10 tūkstančių našlaičių

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto gėlynai sužydo – savivaldybė pasirūpino, kad šį pavasarį mieste būtų pasodinta 10 tūkstančių našlaičių.

Pavasarinėmis gėlėmis papuoštas Gedimino prospektas, Žaliasis tiltas, Karaliaus Mindaugo tilto skveras, A. Mickevičiaus skveras, pagrindinės Senamiesčio gatvės ir aikštės.

Žydinčias Vilniaus erdves pradėta planuoti efektyviau, tvarkytis kompleksiškai ir taupyti biudžeto lėšas. Miestas gali ir turi būti žydintis ir patrauklus, tačiau suskaičiuota, jog pražydinti sostinę galima pigiau ir dar sutaupyti: miesto skveruose siūloma palaipsniui plėsti daugiamečių gėlynų plotus, atsisakant  trumpalaikių vienmečių gėlių  projektų. Vien praėjusiais metais sezoniniai gėlynai vilniečiams kainavo daugiau kaip 337 tūkst. eurų. Nauji sprendimai leis jau šiemet sutaupyti apie 70 tūkst. eurų.

Jau pertvarkytas daugiamečių gėlių gėlynas Rūdninkų skvere, taip pat bus atnaujinti Lazdynų Pelėdos ir A. Dudajevo skverų gėlynai. Rausvomis rožėmis sužydės gėlynas kun. Br. Laurinavičiaus skvere.  Miesto gėlinės nuolat prižiūrimos: augalai tręšiami, purenami, ravimi ir laistomi. Birželio viduryje, kai našlaitės nužydės, jas pakeis vasarinės gėlės ir daugiamečiai gėlynai, kurie ilgiau puoš miestą ir leis sutaupyti lėšų.

Vilniaus savivaldybė taip pat skatina bendruomenių iniciatyvas atgaivinti savo rajonų skverus, patiems spręsti – ką sodinti ir kaip prižiūrėti augalus savo kiemuose. Tik taip žaliosios erdvės bus patogios, patrauklios pramogauti ir poilsiauti. Šįmet ir vėl kviečiame vilniečius dalyvauti tradiciniame konkurse „Žydintis Vilnius“.

Siųskite savo gėlėmis sužydusių balkonų, palangių, įstaigų, visuomeninių organizacijų aplinkos nuotraukas el. pašto adresu zydintisvilnius2016@gmail.com.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vargšai Vilniiaus miesto valdžia jokios fantazijos

Vargšai Vilniiaus miesto valdžia jokios fantazijos portretas
Tik visiškus našlaičius gali puošti našlaitės

Aistė

Aistė portretas
Vilnių papuošė tūkstančiai, o Kauno nė viena... Tikriausia Kauno meras jų nemėgsta.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių