Quantcast

Vilnių atranda vis daugiau turistų

Sostinėje ir toliau daugėja turistų. Per pirmuosius tris šių metų mėnesius Vilnius sulaukė 7,5 proc. daugiau svečių nei pernai šiuo laikotarpiu. Daugiausiai - per 40 proc. - išaugo keliautojų srautas iš Vokietijos.

Statistikos departamento duomenimis, pirmą ketvirtį Vilniuje apsistojo 209,5 tūkstančio svečių, kurie čia praleido 389,5 tūkst. naktų. Palyginti su 2017 metų tuo pačiu laikotarpiu, nakvynių skaičius padidėjo 4,3 proc.

76,8 proc. visų į Vilniaus apgyvendinimo įstaigas atvykusių svečių buvo užsieniečiai (160,9 tūkst.). Lyginant su praėjusių metų atitinkamu laikotarpiu užsieniečių atvyko 6,4 proc. daugiau. Daugiausiai turistų sulaukta iš Baltarusijos, Rusijos, Latvijos, Lenkijos ir Vokietijos.

Palyginti su praėjusiais metais, didžiausias turistų skaičiaus augimas buvo iš Vokietijos (40,1 proc.), Latvijos (14,9 proc.), Lenkijos (14,7 proc.) ir Estijos (13,6 proc.).

„Tikslinėse Vilniaus turizmo rinkose vykdoma nuosekli rinkodara duoda vaisių - statistika patvirtina, kad turistų skaičiai iš visų mūsų prioritetinių šalių auga. Labai džiugina beveik dvigubai išaugęs Vokietijos turistų srautas. Pastaruoju metu Vilniuje stebime veržliai augantį svečių iš Latvijos skaičių - pirmąjį metų ketvirtį šios šalies piliečiai netgi įkopė į Vilniaus turistų top trejetuką, - sakė miesto turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ Turizmo skyriaus ir konferencijų biuro vadovė Jolanta Beniulienė. - Siekdami, kad žinia apie Vilnių pasiektų kuo daugiau užsieniečių, bendradarbiaujame su tokiais kelionių gigantais kaip „Lonely Planet“ ir „Expedia“, nuolat miestą pristatome turizmo parodose ir socialiniuose tinkluose, žinias apie įdomiausius miesto renginius ir naujienas skleidžiame užsienio šalių žiniasklaidai, miestą rodome užsienio žurnalistams ir tinklaraštininkams.“

Šią savaitę Vilnių į labiausiai šiemet rekomenduojamų aplankyti Europos vietų dešimtuką įtraukė didžiausias pasaulyje kelionių gidų leidėjas „Lonely Planet“. Bendradarbiaujant su „Go Vilnius“ Lietuvos sostinė kaip savaitgalio kelionės kryptis neseniai buvo pristatyta 5 milijonams didžiausio Prancūzijos kanalo „TF1“ žiūrovams. Turistams patraukliausi sostinės renginiai nuosekliai pristatomi Latvijos, Lenkijos ir Vokietijos žiniasklaidoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Taip, reikia paskubėt kol Gedimino kalnas dar nelabai 'liberalus', kol dar vietoje.

rrr

rrr portretas
Lietuviskai KELIAUTOJAI!!!

Tegu paskuba

Tegu paskuba portretas
kol Šimašius viskam neleido sugriūti, o paveldo, senų, gražių pastatų, nepristatė stiklinių dėžių, turtingiems dėdėms, norintiems gyventi senamiestyje. Greit senamiesčio neliks.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių