Quantcast

Vilniečius pralinksmino meninių dviračių paradas

Sekmadienį nuo kultūros baro „Kablys“ pajudėjo žaliajam važiavimui „CO2 Green Drive“ kurtų meninių dviračių paradas.

Dabindami, naujam gyvenimui prikeldami savo dviračius žmonės nestokojo kūrybingumo. Dviračių kūrybinėse dirbtuvėse „Who did that to my bike?“, kurios vyko balandžio 6, 13 ir 20 d., vienas dviračių tapo bite, kitas – raganos suknele, trečias – keliautoju, papuoštu ne tik vinilinėmis plokštelėmis, bet ir senoviniais lagaminais bei vėliavomis, kiti „apaugo“ ryškiaspalviais dirbtiniais kailiais, pasidabino balionais ar net spalvotais drugeliais ratuose.

„Iš pradžių ketinau pasigaminti šunį, bet dirbtuvėse atsirado kitokių medžiagų ir bekuriant išėjo štai toks kūrinys“, – apie iš kailių pagamintą gyvūną su aureole, primenantį ir pingviną, ir meškiuką, pasakojo Žydrūnė.

Į paradą susirinko keliasdešimt dviratininkų, tiesa, ne visų jų dviračiai buvo papuošti.

„Nepuošiau, nes gaila dviračio, – sakė su draugais į paradą išsiruošusi Rūta. – Važinėju juo kasdien, paskui būtų daug vargo visas tas puošmenas nuimti.“

Per renginį „CO2 Green Drive“ įvairiose pasaulio šalyse tuo pačiu metu vyksta CO2 emisijos mažinimą skatinantys meno, kultūros renginiai, taip pat prie akcijos prisijungusių miestų žemėlapiuose piešiamas CO2 ženklas.

Akcijoje šiemet dalyvauja ir Vilnius, kuriame organizuojamas pirmas meninių dviračių paradas. Kaip sakė kūrybinių dirbtuvių koordinatorius Giedrius Kavaliauskas, meniniai dviračiai čia naudojami kaip teptukas, išmaniosios technologijos (išmaniuosiuose telefonuose įdiegta mobilioji aplikacija) – kaip dažai, miesto žemėlapis – kaip drobė.

Dviratininkai važiuos sudarytu 12 km maršrutu. CO2 ženklo gimimą ir Vilniuje, ir kituose pasaulio miestuose – Kopenhagoje, Niujorke, Honkonge ir kituose – galima stebėti tiesiogiai internetu.

Važiuojantys šiuo maršrutu savo judėjimo trajektoriją galės stebėti išmaniajame telefone įdiegtoje mobiliojoje aplikacijoje ir matyti, kaip joje piešiamas ženklas CO2.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių