Quantcast

Vilniečiams – sėkmingiausių turizmo ambasadorių nominacija

  • Teksto dydis:

Vilniaus turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ įgyvendinta Vilniaus turizmo savanorių iniciatyva nominuota kaip vienas sėkmingiausių 2017-ųjų Lietuvos turizmo projektų.

Penktadienį Turizmo departamentas paskelbė nominantus kasmetiniams apdovanojimams „Turizmo sėkmingiausieji 2017“. Vilniaus turizmo savanoriai buvo nominuoti Sėkmingiausio 2017 metų turizmo ambasadoriaus kategorijoje.

Turistų skaičius Vilniuje kasmet didėja, todėl Vilniaus miesto turizmo ir verslo plėtros agentūra „Go Vilnius“, siekdama, kad miesto svečiai čia jaustųsi laukiami, šią vasarą nutarė pakviesti miesto bendruomenę tapti savanoriais turistų talkininkais. Programa buvo unikali tuo, kad savanoriai kartu su savimi galėjo pasiimti ir šunis, kuriems skirtos firminės skarelės su programos simbolika: tokiu būdu pasivaikščiojimą su šunimi vilniečiai galėjo suderinti su pagalbos teikimu turistams.

Į kvietimą tapti Vilniaus turizmo savanoriais atsiliepė rekordinis skaičius žmonių: daugiau nei 200 vilniečių: moksleiviai, studentai, mamos su vaikais ir kiti miesto gyventojai. Daugelis iš jų po mokymų programos tapo ištikimais miesto ambasadoriais ir visą vasarą bendravo su mieste apsilankančiais turistais, teikė jiems informaciją, patarimus, padėjo rasti reikalingus objektus ir rūpinosi, kad iš Vilniaus jie išsivežtų geriausią patirtį.

Projekto dalyviams nemokamai duris atvėrė projekto partneriai – miesto laisvalaikio, maitinimo, pramogų įstaigos, kurių tarpe – menų fabrikas „Loftas“, „UNO park“, „Iliuzijų muziejus“, „Wrong room“, „Kartlandas“, „Skypark“, „Baltic Vikings“, kava nemokamai vaišino „Caffeine“, turizmo savanorių aprangą sukūrė prekės ženklas „Nunu“.

Pasak „Go Vilnius“ direktorės Ingos Romanovskienės, už didelę sėkmę, kurios šiemet sulaukė Vilniaus turizmo savanorių projektas, pirmiausia reikia dėkoti vilniečiams, kurie labai aktyviai prisidėjo prie projekto ir savo vasaros atostogų laiką skyrė miesto svečiams. „Vilniaus turizmo savanoriai šią vasarą mieste tapo labai svarbiais turistų talkininkais, - sakė I. Romanovskienė. – Miesto gyventojų aktyvumas ir geranoriškumas rodo, kad Vilnius yra pasauliui atviras ir draugiškas miestas“.

„Turizmo sėkmingiausiųjų 2017“ nugalėtojai bus renkami viešu balsavimu internetu ir apdovanoti tarptautinės turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodos „Adventur 2018“ metu sausį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių