Quantcast

Vilniečiams – geresnės kokybės vanduo

  • Teksto dydis:

Po Bukčių vandenvietės rekonstrukcijos apie 100 000 Bukčių, Lazdynų, Lazdynėlių, Karoliniškių ir Pilaitės gyventojų tiekiamas geresnės kokybės vanduo – jame net 83 proc. arba beveik 6 kartais mažesnė geležies ir 2 kartais mažesnė mangano koncentracija.

Pašalinus perteklinę geležį ir manganą vartotojus pasiekia skaidresnis, bekvapis ir malonesnis vartoti geriamasis vanduo.

Kokybiškesniu vandeniu aprūpinami 34 820 butai, 527 individualūs namai, šių rajonų gydymo ir ugdymo įstaigos.

„Vilniečiai jau geria švariausią vandenį Europoje, jiems tiekiamas tik požeminis vanduo iš giluminių gręžinių. Ir kasmet vandens kokybė Vilniuje yra dar gerinama. Džiaugiuosi, kad kokybiško geriamojo vandens kaina vilniečiams išlieka ir viena mažiausių Lietuvoje. Vienas kubinis metras vandens Vilniuje kainuoja tiek pat, kiek butelis mineralinio vandens“, - sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Netrukus kokybiškas vanduo taip pat bus tiekiamas ir Zujūnų, Sudervės, Buivydiškių gyventojus.

Įgyvendinant projektą pastatyti vandens kokybės gerinimo įrenginiai, renovuota dalis esamų vandentiekio (apie 510 metrų) ir nuotekų tinklų (apie 210 metrų), renovuoti esami vandentiekio šuliniai. Rekonstrukcijos projektas pradėtas įgyvendinti 2012 m. lapkričio mėnesį.

Įgyvendinamo projekto vertė – 15,4 mln. litų. Iš jų – 10,9 mln. litų ES lėšos.

Sėkmingai įgyvendinus Bukčių vandenvietės rekonstrukcijos projektą, bendrovė ir toliau numačiusi tiesti vandentiekio  ir nuotekų tinklus kituose mikrorajonuose. Tarp jų - Antakalnis, Verkiai, Baltupiai, Naujoji Vilnia, Šnipiškės, Paneriai ir kiti.

Vilniečiams tiekiamas tik požeminis vanduo iš giluminių gręžinių, kurių gylis 40-180 m. Didžiausia vandentiekio bendrovė Lietuvoje, per metus patiekia apie 33 mln. m³ vandens ir surenka bei išvalo apie 40 mln. m³ nuotekų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių