Quantcast

Vilniečiai važiuoti visu Vakariniu aplinkkeliu galės dar šiemet

  • Teksto dydis:

105 mln. eurų vertės Vilniaus vakarinio aplinkkelio trečiojo etapo statybos gali būti baigtos jau šiemet - tikimasi, kad aplinkkelis iš karto bus atidarytas eismui, sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

„Su darbais ne tik pagal grafiką einame, bet ir prieš grafiką. Jeigu viskas vyks sklandžiai, tai šiemet turėtų įvykti viso aplinkkelio etapo atidarymas. Su finansavimu visi klausimai irgi vyksta visiškai sklandžiai ir savivaldybė atsiskaitinėja su savo kofinansavimu. Taip pat pinigai gauti yra iš Europos Sąjungos“, - ketvirtadienį žurnalistams sakė R.Šimašius.

Anot jo, šiuo metu iš 12-kos teismuose nagrinėjamų sklypų paėmimo visuomenės poreikiams bylų dalis jau išspręsta. Žemės ir kito turto perėmimui savivaldybė yra skyrusi 8,1 mln. eurų.

Trečiojo kelio etapo pagrindinės rangovės, didžiausios Baltijos šalyse transporto infrastruktūros statybos bendrovės „Kauno tiltai“ vadovas Aldas Rusevičius teigė, kad jau atlikta daugiau nei pusė aplinkkelio statybos darbų.

„Bendrai visų statytojų pastangomis yra atlikta apie 55 proc. aplinkkelio statybos darbų. Šiuo metu jau baigiame iškelti 110 kV aukštos įtampos liniją. (...) Tikimės, kad mūsų pasižadėjimas paleisti eismą dar šiais metais bus įgyvendintas. (Darbų spartą - BNS) lėmė didesnės pastangos negu rangovas galėtų paprastai skirti“, - žurnalistams kalbėjo A.Rusevičius.

Anot jo, anksčiau buvo kilę problemų, nes savivaldybė vėlavo pervesti lėšas, tačiau šiuo metu dalis pinigų jau pervesta. A.Rusevičiaus teigimu, savivaldybė iki šiol yra sumokėjusi 5,1 mln. eurų.

A.Šimašius teigė, kad ES lėšos gali būti pradėtos mokėti „po poros savaičių“. Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius trečiadienį pasirašė įsakymą dėl 84,06 mln. eurų skyrimo iš ES fondų.

Anksčiau buvo skelbta, kad aplinkkelio trečiasis etapas turėtų būti baigtas 2017 metų pirmąjį ketvirtį.

Aplinkkelio trečiojo etapo darbus nuo 2015-ųjų liepos atlieka „Kauno tiltai“ kartu su partneriais - bendrovėmis „Fegda“, „Lemminkainen Lietuva“, „Eurovia Lietuva“, „Tiltsta“ ir „Axis Power“. Tiesiant šią aplinkkelio dalį, bus nutiesta 5,38 km ilgio 4–6 eismo juostų jungtis nuo Ozo gatvės iki Ukmergės gatvės.

Pirmąsias dvi aplinkkelio atkarpas taip pat tiesė „Kauno tiltai“ su partneriais. Pirmajame etape už 37,6 mln. eurų nutiestas kelias nuo Oslo iki L.Asanavičiūtės gatvės, o antrajame - už 61,1 mln. eurų - nuo L.Asanavičiūtės iki Ozo gatvės.

Sostinės vakarinis aplinkkelis sujungs magistrales Vilnius–Kaunas–Klaipėda ir Vilnius–Panevėžys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Deividas

Deividas portretas
3 etapas taip pat bus '' žiūrėk nepagauk šulinio dangčio''???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių