Quantcast

Vilniečiai naujiems autobusams ir troleibusams išrinko vardus

Ketvirtadienį į sostinės gatves išriedėjo pasikeitęs viešasis transportas – 10 naujų autobusų ir troleibusų pasipuošė pačių keleivių išrinktais vardais.

Kaip pranešė savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“, nuo šiol Vilniuje kursuos autobusai, vardais „Pagauk mane“, „Vytis“, „Ponas Autobusas“, „Armonika“, „Serbentas“, ir troleibusai, kuriems suteikti vardai yra „Erdvėlaivis“, „Ilgaūsis“, „Žaibas“, „Dūzgius“, „Karavanas“. Taip įmonės „Susisiekimo paslaugos“ ir „Vilniaus viešasis transportas“ dar kartą primena apie viešojo transporto atnaujinimą sostinėje, o jo dar neišbandžiusius kviečia gaudyti „pakrikštytus“ ir visus kitus naujuosius autobusus bei troleibusus, kurių Vilniuje beveik 300.

„Nusprendėme vilniečius įtraukti į autobusų ir troleibusų „gyvenimą“, pasiūlydami išrinkti jiems vardus. Šis netikėtas pasiūlymas „pakrikštyti“ naują viešąjį transportą sulaukė susidomėjimo – iš viso buvo pasiūlyta per 300 įvairių vardų, o finaliniame etape renkant nugalėtojus balsavo per 1300 dalyvių. Džiaugiamės augančiais keleivių srautais Vilniuje, taip pat atėjus šiltajam sezonui raginame savo kelionėms mieste rinktis tiek naujus autobusus ir troleibusus, tiek ir kitus darnaus judumo būdus – dviračius, paspirtukus, esant galimybei, ir pasivaikščiojimą pėsčiomis“, – sakė įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė.

Vardų naujiems autobusams ir troleibusams konkursas „#SugalvokVardą“ vasarį-kovą vyko įmonės „Susisiekimo paslaugos“ socialinių tinklų „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrose, o vardus siūlyti galėjo visi norintieji. Iš daugiau nei 300 pasiūlytų vardų buvo atrinktas geriausiųjų trisdešimtukas ir paskelbtas finalinis etapas, kuriame balsavo per 1300 dalyvių ir išrinko nugalėtojų dešimtuką: „Ponas Autobusas“, „Armonika“, „Pagauk mane“, „Vytis“, „Serbentas“, „Ilgaūsis“, „Žaibas“, „Dūzgius“, „Karavanas“, „Erdvėlaivis“.

Pažymima, kad vardai yra užklijuoti ant 10 skirtingų naujų viešojo transporto priemonių, kurios kasdien kursuos skirtingas miesto vietas pasiekiančiuose maršrutuose. Šiandien keleiviai vardus matys ant 2, 6, 9, 10, 19 maršrutų troleibusų ir 1G, 2G, 5G, 10, 53 maršrutų autobusų. Vėliau paženklintas viešasis transportas bus rotuojamas kituose maršrutuose, kad „pakrikštytą“ naują viešąjį transportą pamatytų kuo daugiau keleivių.

Primenama, kad Vilniuje jau važiuoja beveik 300 naujų viešojo transporto priemonių – 250 autobusų ir 41 troleibusas.

Kaip ELTA jau rašė, Vilniaus miesto savivaldybės valdomos bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ valdyba pernai rugpjūtį pritarė naujam viešojo transporto atnaujinimo etapui, kuriuo patvirtinti nauji transporto priemonių įsigijimai.

Planuojama, kad iki 2020 m. sostinės autobusų parkas pasipildys 5 elektra varomais, 70 triašių hibridinių, 50 dviašių suspaustomis gamtinėmis dujomis varomų ir 10 mažos talpos dyzelinių autobusų. Įgyvendinus šį sostinės viešojo transporto atnaujinimo etapą, seniausi Vilniuje eksploatuojami autobusai bus 5 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žemyna

Žemyna portretas
O kaip bus su keleivių atsparumo išbandymo tai dusinančiai karšto, tai ledinio oro gūsiais? Ir toliau tas pat dėsis?

Jonas

Jonas portretas
I troleibusa Zaibas nelipsiu,nes kai trenks,tai neapsidziaugsi,juk kartais,palitus troleibuso korpusa,taip ir buna.

...

... portretas
Kiti galimi vardai: 'Zuokulinis', 'Šimašinis', 'Mylažinis', 'Broilerinis', 'Dvokutis', 'Kaulų laužytojas', 'Pragaras'.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių