Quantcast

Vilniečiai kviečiami į atviras paskaitas apie emocinę sveikatą

  • Teksto dydis:

Balandžio mėnesį startavo Vilniaus visuomenės sveikatos biuro organizuojamas atvirų paskaitų ciklas apie emocinę sveikatą.

Pirmoje paskaitoje kalbėjome apie emocijų ir jausmų vietą žmogaus gyvenime, gegužės mėnesį – tęsiame toliau ir kviečiame dalyvauti net trijose paskaitose, kurių metu bandysime suprasti, kas yra depresija ir kaip reikėtų elgtis su ja susidūrus. Taip pat kalbėsime apie stresą, kurį visi vienaip ar kitaip išgyvename, ir diskutuosime apie jo įveikimo būdus.

Gegužės 12 d. 18 val.

Paskaitą ves psichologė VIOLETA KASPERAVIČIŪTĖ

Paskaitos tema: „Kas tai - liūdesys ar depresija?“

Liūdną nuotaiką esame išgyvenę visi ir ne kartą. Tokia būsena, kai trūksta energijos ir jėgų, tingisi išeiti iš namų, norisi įsisupti į šiltą antklodę prie televizoriaus ir pasislėpti nuo viso pasaulio su prasta savo nuotaika, pažįstama daugumai. Mintys tuomet tampa slegiančios, norisi miegoti ir nieko neveikti. Kai kuriems žmonėms, išbuvus tokioje būsenoje ar pasikeitus situacijai, nuotaika taip pat pakinta ir jie vėl tampa žvalūs, kupini jėgų bendrauti, kurti bei džiaugtis gyvenimu. Kitiems, nepaisant pasikeitusios situacijos, būsena nepakinta ir diagnozuojama depresija. Tai vienas dažniausių psichikos sveikatos sutrikimų. Negydoma depresija gali turėti rimtų pasekmių fizinei sveikatai ir netgi baigtis mirtimi. Kiekvieną sutrikimą galima pagydyti, jei pagalba suteikiama laiku.

Paskaitoje išgirsite, kaip atskirti, kada  prislėgta nuotaika yra depresija, iš kur ji atsiranda ir kada jau laikas kreiptis pagalbos į specialistus.

Gegužės 19 d. 18 val.

Paskaitą ves psichologė ROMA GRUMULAITIENĖ

Paskaitos tema: „Depresijos grandinė - 100 proc. begalinė?“

Kai tik kas nors prasitaria, kad jam depresija, mes imame žvelgti į jį su nevalingu priekaištu, neva: „Susiimk! Ką čia kalbi? Kokia dar depresija?“. O iš tikrųjų, depresija – rimta liga, reikalaujanti gydymo. Liūdesys, kaltės jausmas, pojūtis, kad nieko nesugebi ir esi niekam nereikalingas... Kaip atsitraukti nuo juodų minčių? Neurofiziologiniai tyrimai rodo, kad depresijos įtaka žmogaus sveikatai gali būti ypač pavojinga. Psichoterapeutai ir psichiatrai tvirtina, kad depresiją galima įveikti.

Paskaitos metu sužinosite atsakymus į šiuos klausimus: „Kokios dažniausios depresijos priežastys?“, „Ką daryti, jei susirgo artimas žmogus?“, „Ką pasakyti ir ko geriau nesakyti žmogui, išgyvenančiam depresiją?“.

Gegužės 23 d. 18 val.

Paskaitą ves psichologė ROMA GRUMULAITIENĖ

Paskaitos tema: „Mano energijos „plėšikai“ arba kiek „kainuoja“ stresas?“

Medicinoje apie stresą kalbama tais atvejais, kai įvykiai, vykstantys žmogaus gyvenime, ima trukdyti žmogui tvarkytis su situacija. Stresiniai įvykiai gali būti tiek geri (paaukštinimas darbe, naujas darbas, santuoka), tiek blogi (darbo netekimas, mylimo žmogaus netektis, skyrybos). Bet kuriuo atveju gali kilti psichinė reakcija, išvedanti iš pusiausvyros.

Paskaitoje sužinosite, kodėl ir kaip stresas kyla, kokios yra pagrindinės reakcijos į stresą. Skirsime laiko aptarti streso simptomams ir jų diapazonui bei aiškinsimės, kokį poveikį stresas daro imuninei sistemai.

Visos paskaitos vyks adresu: Lietuvos „ŽINIJOS“ draugija, Vilniaus g. 22, Vilnius.

Išankstinė registracija nevykdoma. Paskaitos yra nemokamos. Kviečiame dalyvauti!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių