Quantcast

Vilniečiai krizę bandys įveikti pirkdami iš ūkininkų

Trečiadienį į Vilniaus gatves išriedėjo pirmieji automobiliai, kuriuose ūkininkai prekiaus natūraliais gaminiais. Ekologiškų gaminių: pieno, varškės, sūrio, rūkytos dešros, skilandžių, kumpių, bulvių, raugintų kopūstų, duonos ir pyrago gaminių sostinės gyventojai galės įsigyti tiesiai iš ūkininkų rankų.

Turgelių iniciatoriai teigia sieksiantys sugrąžinti pasitikėjimą lietuviška produkcija ir žada pigesnes prekes nei prekybos centruose.

Visa turgeliuose parduodama produkcija bus tik lietuviška ir „valgytoją“ pasieks tiesiai iš ūkininkų, - žadėjo Žemės ūkio rūmų konsultantas Mindaugas Maciulevičius.

Pirmasis mobilus ūkininkų turgelis trečiadienį atsidarė Lazdynų seniūnijoje. Organizatoriai tikina, kad ši idėja išplis po visą Lietuvą. Tik laiko klausimas, kada ūkininkų produkcija pasieks Kauną ir Panevėžį.
    
„Laiku pradėjome vykdyti Savivaldybės inicijuotą projektą „Turgelis“. Tokiu sunkiu ekonominiu laikotarpiu mane pasiekia informacija, kad vilniečiai vis dažniau apsiperka turguose nei prekybos centruose. Tai rodo, kad vis daugiau žmonių supranta, kad juose maisto produktai kokybiškesni, pigesni ir sveikesni – be visokių „E“, – sako Vilniaus meras Juozas Imbrasas. 
    
Visose seniūnijose mobilūs turgeliai veiks nurodytomis savaitės dienomis nuo 11 val. iki 19 val.
    
Ūkininkai iš Kauno, Širvintų, Kėdainių, Kazlų Rūdos prekiaus savo užaugintais, ekologiškais gaminiais. Miestiečiams tiesiai iš ūkininkų rankų bus pateikiami – natūralus pienas, varškė, sūriai, rūkyti mėsos produktai, duonos ir pyrago gaminiai, daržovės, aliejus.
    
Tai ne vienintelis kartu su šalies ūkininkais sostinėje vykdomas ekologiškų produktų prekybos skatinimo projektas.

Šiuo metu jau nuspręsta atnaujinti VšĮ „Tatulos programa“ ir Savivaldybė bendrą projektą – kiekvieną trečiadienį sostinės centre, prie Žemės ūkio ministerijos, bus prekiaujama sertifikuotais ekologiškais produktais.

Užupiečių iniciatyva Vilniuje jau beveik metus veikia ekologiškų produktų turgus Tymo kvartale.

Sostinėje turgeliai veiks penkiose seniūnijose:
Karoliniškių seniūnijoje (A.J.Povilaičio g. 20, prie parduotuvės „Iki"), antradieniais – sausio 27, vasario 3, 10, 17 ir 24 dienomis, Lazdynų seniūnijoje (Erfurto g. 29, prie parduotuvės „Iki", prie seniūnijos) trečiadieniais – sausio 21, 28, vasario 4, 11, 18 ir 25 dienomis, Pilaitės seniūnijoje (Vydūno g. 20, prie seniūnijos) ketvirtadieniais – sausio 22, 29, vasario 5, 12, 19 ir 26 dienomis, Naujamiesčio seniūnijoje (Gedimino pr., prie Žemės ūkio ministerijos) penktadieniais – sausio 23, 30, vasario 6, 13, 20 ir 27 dienomis, Žirmūnų seniūnijoje (Žirmūnų g. 2, prie parduotuvės „Iki") šeštadieniais – sausio 24, 31, vasario 7, 14, 21 ir 28 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių