Quantcast

Vilniečiai gyvena gatvėje, kurios nėra

Dėl sostinės gatvių pavadinimų ženklinimo nuolat kyla problemų. Situaciją, į kurią šiomis dienomis pateko vilnietis Giedrius, galima pavadinti komiška - jo namų adresas pasikeitė pernakt.

Negalėjo patikėti savo akimis

Vilnietis Giedrius laukia į jo namus turinčio atvykti meistro. Suskamba telefonas. Kitapus ragelio pasigirsta suirzusio meistro balsas. Šis pareiškia išmaišęs visas apylinkes, tačiau nurodyto namo Vilkpėdės gatvėje neradęs. Mintyse išvadinęs meistrą žiopliu, Giedrius toliau uoliai telefonu jam aiškina, kaip rasti Vilkpėdės gatvę. Nors tai padaryti esą ypač paprasta, meistras toliau gūžčioja pečiais.

Galiausiai Giedrius išlekia į lauką ir išvydęs visai šalia savo namo stovintį meistrą nesitveria pykčiu. „Tai kaip jūs nerandate Vilkpėdės gatvės!" – stebisi Giedrius, tiesdamas ranką į ant jo namo kabantį gatvės pavadinimą.

Ranka sustingsta ore: vyriškis negali patikėti savo akimis – Vilkpėdės gatvės nė kvapo. Lentelėje juodu ant baldo švyti naujas pavadinimas - Šlaito gatvė.

Tai - ne anekdotas. Tokią istoriją dienraščiui papasakojo į redakciją paskambinęs ir Giedriaus vardu prisistatęs vilnietis.

Savivaldybė pasiskubino

„Kaip gali būti, kad gyventojų niekas neinformavo? Kokį savo namų adresą turėčiau rašyti dokumentuose? Ar reikia keisti buto registraciją?" – nuostabos neslėpė vyriškis.

Vilkpėdės seniūnas Mindaugas Kuncaitis paaiškino, kad gatvės pavadinime įsivėlė klaida.

Girdi, pastačius pietinį aplinkkelį susiformavo nauja gatvelė, kurią miesto taryba pavadino Šlaito. Tačiau savivaldybė pervadinti gatvę paskubėjo. Gyventojai gali būti ramūs – jų adresas tebėra Vilkpėdės 3F.

„Jei tas namas Valstybinei komisijai būtų priduotas pusmečiu vėliau, gatvė, kurioje jis stovi, iškart būtų pavadinta Šlaito. Netoliese yra suformuoti sklypai naujoms statyboms. Manėme, kad procesas bus greitas, tačiau dėl krizės planuotos statybos sustojo. Taigi gatvė kol kas vadinsis Vilkpėdės", - pasakojo M.Kuncaitis.

Klaidą žada atitaisyti

Vis dėlto Vilkpėdės gatvės pavadinimas – tik laiko klausimas. Anksčiau ar vėliau miestas ją pervadins į Šlaito. Tikinama, kad ne be namo butų savininkų žinios.

„Adresas keičiamas tik suderinus su savininkais, su visais bus perkalbėta", - žadėjo Mindaugas Kuncaitis.

Gatvių žymėjimo lentelių gamybą ir tvirtinimą mieste organizuojanti ir kontroliuojanti Marytė Misevičienė prisipažino padariusi klaidą.

„Tą lentelę su naujuoju pavadinimu reikės nuimti", - sakė valdininkė. Tai esą bus padaryta artimiausiomis dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių