Quantcast

Vilniečiai gali pradėti šildymo sezoną ir savo iniciatyva (šildymo kaina)

  • Teksto dydis:

Gyvenamųjų namų butų ir kitų patalpų savininkai, tinkamai pasirengę savo šildymo sistemas ir neskolingi šilumos tiekėjui, ir daugumos prašymu nusprendę įjungti šildymą anksčiau, nei bus priimtas Vilniaus savivaldybės sprendimas, patys arba (namo valdytojas - administratoriai, bendrijos ir jungtinės veiklos sutarties įgalioti asmenys) apie savo sprendimą turi pranešti UAB ,,Vilniaus energija“ Klientų aptarnavimo centrams.

Taip pat informuojame, kad, palyginus 2012 metų rugsėjį ir šių metų, šilumos kaina mažėjo 3,8 ct/kWh arba 13,4 proc.

Primename, kad 2011 metais lapkričio 1 dieną įsigaliojus Šilumos įstatymo pataisoms, kai šilumos tiekėjai nebegali prižiūrėti daugiabučių namų šildymo ir karšto vandens sistemų, tik gyventojai tapo atsakingi už name esančius šilumos punktus, jų paruošimą šildymo sezonui, priežiūrą bei remontą.

Šildymas ikimokyklinio ugdymo įstaigose, mokyklose ir ligoninėse taip pat gali būti įjungiamas anksčiau prašant įstaigos vadovams, ir savivaldybei priėmus sprendimą dėl šių įstaigų šildymo sezono pradžios.

Šildymo sezonas skelbiamas, kai vidutinė trijų parų oro temperatūra siekia mažiau nei 10 laipsnių šilumos.

Gyventojai taip pat gali savo priemonėmis prisidėti prie artėjančio šildymo sezono ir šilumos suvartojimo sumažinimo. Vilniaus miesto savivaldybė rekomenduoja:

- užsisandarinti savo buto langus, pakeisti langų tarpines, balkono durų plyšius. Šilumos išeigą galima sumažinti papildomai įstačius stiklą ar skaidrią plėvelę tarp lango stiklų. Nakčiai, jeigu yra, patartina nuleisti žaliuzes, kurios taip pat sulaiko šilumą viduje, o dieną, šviečiant saulei – atidengti užuolaidas, kad patalpas šildytų ir saulės spinduliai.

- įsigyti ir prasidėjus šildymo sezonui už radiatorių įrengti šilumą atspindinčius ekranus ar izoliacinės medžiagos plokštes, padengtas aliuminio folija, kurių galima įsigyti bet kurioje statybinių medžiagų parduotuvėje. Šie ekranai atgal į patalpą atspindi net 90 proc. šilumos srauto.

- neužstatyti radiatorių baldais.

- nudažyti radiatorius šviesia spalva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pažeidžiami istatymai ir šaldomi būtai

pažeidžiami istatymai ir šaldomi būtai portretas
Pagal teisės aktus šildymo sezonas pradedamas tuomet, kai tris paras iš eilės lauko temperatūra būna žemesnė nei 10 laipsnių.šiuo metu jau tikrai 3 para kai vidutinė lauko oro temperatūra neviršija 10 laipsniu,tai kodėl pačios savivaldybės pažeidinėja teisės aktuose numatytus istatymus ir neskelbia šildymo sezono pradžios? juk nėra numatyta konkreti data nuo kurios tik būtu leidžiama pradėti šildymą,tai idomu ar čia istatymuose spraga galbūt turėtu būti nustatyta konkreti data nuo kurios būtu leidžiama pradėti nepaisant to koks oras gal vertėtu šilumininkam apie tai pagalvoti

nuomonei

nuomonei portretas
Tamstos nuomone nieko nereiskia, o gal tamsta pinigu pertekes. Tai pats ir sildykis su elektriniais peciukais! Man asmeniskai normalu bute. Isidek langus bus silciau:)

nuomonė

nuomonė portretas
o įdomu labai kodėl pati savivaldybė nenori skelbti šildymo sezono pradžios!? juk meteorologinės salygos pilnai turėtu atitikti reglamentuojančius istatymus,o ir ateinančiomis paromis nakties temperatūra daugelyje rajonu bus apie~0 laipsniu tuo tarpu diena tesieks vos 10 tai vidurkis ~5 tai išeitu taip jog pati savivaldybė piktnaudžiauja delsdama skelbti šildymo sezona ir taip pažeidžia higienos normas būtuose!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių