Quantcast

Vilniaus viešasis transportas – jau ir „Google Maps“

  • Teksto dydis:

„Google“ praneša, kad „Google Maps“ paslaugos plėtiniu „Transit“ jau nuo šiandien gali naudotis ir Vilniaus viešojo transporto keleiviai. „Google“, bendradarbiaudama su Vilniaus miesto savivaldybės įmone „Susisiekimo paslaugos“, išplėtė išmanaus susisiekimo sistemą, į „Google Maps“ įtraukdami ir Vilniaus miesto viešojo transporto tvarkaraščius, bei išplėtė kelionės planavimo pasirinkimus.

„Kaip miesto meras keliu tikslą, kad Vilniaus viešasis transportas būtų greitas, švarus ir patogus. Toks kelionės planavimo įrankis kaip „Google Maps Transit“ suteikia galimybę žmogui susiplanuoti savo kelionę minučių tikslumu, tuo pačiu skatindamas jį dažniau naudotis viešuoju transportu. Būtų tikrai smagu, jeigu ateityje šiuo įrankiu naudotųsi ne tik žmonės Vilniuje, bet ir važiuojant į sostinę iš Kauno. Tikiu, kad aktyviai bendradarbiaudami pasieksime šių tikslų“, – sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Nuo šiol kiekvienas, besinaudojantis „Google Maps Transit“ plėtiniu, gali paprastai planuoti savo kelionę po Vilnių iš taško A į tašką B ir pasirinkti norimą keliavimo būdą: automobiliu, pėsčiomis, o nuo šiol – ir viešuoju transportu.

Daugiau patogumo

Ši iniciatyva, sukurta „Google“ bendradarbiaujant su „Susisiekimo paslaugomis“, suteiks daug patogumo ne tik vilniečiams, kasdien daugiau nei 500 autobusų ir troleibusų vykstantiems į darbo ar mokslo įstaigas, bet ir miesto svečiams. Vilnius prisijungia prie tokių miestų kaip Niujorkas, Londonas, Tokijas ir Sidnėjus – juose milijonai žmonių jau naudojasi išmaniu kelionės planavimo įrankiu.

„Mes ir toliau nuosekliai dirbame, kad Lietuva gautų visus su „Google Maps“ miesto žemėlapiais susijusius produkto atnaujinimus. Šiandien džiaugiamės galėdami Vilniuje paleisti ir „Google Transit“. Nuo šiol ne tik vilniečiai, bet ir sostinės svečiai galės surasti visus Vilniaus viešojo transporto maršrutus sau įprastuose „Google“ žemėlapiuose“, – teigia Regimantas Urbanas, „Google“ rinkodaros vadovas Baltijos šalyse.

Paskata persėsti į viešąjį transportą

Pasak SĮ „Susisiekimo paslaugos“ l. e. p. direktorės Modestos Gusarovienės, įmonės specialistai ne tik suteikė reikalingą informaciją apie Vilniaus viešąjį transportą, bet ir užtikrino, kad naujasis kelionės planavimo įrankis atvaizduotų tik teisingą informaciją. Ji taip pat tikisi, kad šis įrankis paskatins bent dalį vairuotojų persėsti į viešąjį transportą.

„Stiebiantis miesto centrui, plečiantis verslo centrų tinklui augs ir kokybiško susisiekimo poreikis, kurį galėtų patenkinti viešasis transportas. Miesto centro link veda tik viešajam transportui skirtos eismo juostos, kuriomis viešasis transportas gali lengvai aplenkti automobilių srautą. Be to, kelionės bilietas kainuoja kur kas pigiau nei kuras, draudimas ir automobilio priežiūra. Be to, nereikia ieškoti laisvos stovėjimo vietos“, – teigia M. Gusarovienė.

Anot jos, Vilniuje kiekvieną darbo dieną vyksta daugiau nei pusė milijono kelionių, ir tik nedidelė jų dalis atliekama užsienio svečių. Tačiau tikimasi, kad į Lietuvos sostinę atvykę užsieniečiai, savo kelionėms planuoti naudodami labiau pažįstamą įrankį, Vilniui pažinti rinksis viešąjį transportą.

Tai galima padaryti jau dabar, apsilankius maps.google.lt ir paspaudus ties „Nuorodomis“. Į paieškos laukus suvedus pradinį adresą ir kelionės tikslą bei pasirinkus kelionę „Viešojo transporto maršrutu“, paieška pateiks kelionei tinkamus viešojo transporto maršrutus, kelionės trukmę ir visą jos eigą. „Google Maps Transit“ plėtinį galima pasiekti ir tiesiogiai, naršyklės lauke suvedus adresą maps.google.lt/transit.

Apie „Google Maps Transit“

„Google Maps Transit“ yra „Google Maps“ plėtinys, skirtas planuoti asmenines keliones viešuoju transportu. Tam tikrų vietovių žemėlapiuose, greta jau įprastų maršrutų automobiliu ir pėsčiomis, pateikiama ir kelionės viešuoju transporto alternatyva, nurodant artimiausias viešojo transporto stoteles, kelionės tikslui pasiekti reikalingų maršrutų transporto priemones ir kelionės trukmę nuo durų iki durų.

„Google Maps Transit“ plėtiniu galima naudotis prisijungus tiek per asmeninius kompiuterius, tiek ir per kitus išmaniuosius prietaisus, palaikančius „Android“ ar „iOS“ informacines sistemas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių