Quantcast

Vilniaus vicemerą G.Babravičių slegia skolos

Sostinės vicemerą liberalcentristą Gintautą Babravičių slegia skolos. Antstoliai kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybę prašydami vykdyti teismo įsakymą ir iš G.Babravičiaus algos išskaičiuoti apie 80 tūkst. litų.

Po truputį srebia

Tokią pinigų sumą politikas skolingas vienos nekilnojamojo turto įmonės vadovui ir skrydžių bendrovei „Aurela“.

G.Babravičius neneigė sukaupęs svarų skolų krepšelį. Esą jis jas mokąs dar nuo 2001 metų, kai bankrutavo politikui būstą stačiusi bendrovė.

„Stačiausi namus, prisiėmiau įsipareigojimus. Statybinė bendrovė bankrutavo, o aš likau be būsto, bet su įsipareigojimais“, - pasakojo G.Babravičius. Politiko įsipareigojimų suma vertė siekė 300 tūkst. litų.

Iš šios sumos G.Babravičių iki šios dienos slegia apie 30-40 tūkst. litų. „Srebiu po truputį“, - šypsojosi G.Babravičius.

Nemalonu, bet ne tragedija

Dar apie 40 tūkst. litų iš G.Babravičiaus, kuris nurodomas kaip už viešąją įstaigą „Klajūnų klubas“ laidavęs asmuo, siekia atgauti skrydžių bendrovė „Aurela“.

Skola skrydžių bendrovei liko po „Klajūnų klubo“ 2006 metais organizuotos Lietuvos piliečių padėkos akcijos Islandijai už Lietuvos valstybės pripažinimą 1991 metais. Dalį skolos esą pavyko grąžinti radus rėmėjų, o likutį G.Babravičiui tenka mokėti iš savo kišenės.

„Tokios štai bėdos, tokie reikalai. Bet jie vieši ir visuotinai žinomi. Nėra malonu, bet nėra ir tragedija“, - sakė Vilniaus vicemeras ir pridėjo, kad skolos nedaro įtakos jo politinei veiklai.


Šiame straipsnyje: babravičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių