Quantcast

„Vilniaus vandenys“ ir „Vilniaus energija“ bylinėjasi dėl skolų

  • Teksto dydis:

Prancūzijos koncerno „Dalkia“ valdoma bendrovė „Vilniaus energija“ ir Vilniaus miesto savivaldybės kontroliuojami „Vilniaus vandenys“ bylinėjasi dėl 4,414 mln. eurų skolos už vandenį.

Prancūzijos koncerno "Dalkia" valdoma bendrovė "Vilniaus energija" ir Vilniaus miesto savivaldybės kontroliuojami "Vilniaus vandenys" bylinėjasi dėl 4,414 mln. eurų skolos už vandenį.

Bendrovių ginčią nagrinėjantis Vilniaus apygardos teismas balandžio 2 dieną buvo pritaikęs laikinąsias apsaugos priemones ir areštavęs 4,414 mln. eurų vertės "Vilniaus energijos" turto, tačiau balandžio 16-ąją patenkino įmonės skundą ir turto areštą panaikino.

"Sutikus su atskiruoju skundu, panaikinta balandžio 2 dienos nutartis, kuria pritaikytos laikinosios apsaugos priemonės", - BNS sakė Vilniaus apygardos teismo atstovė Vaida Kibirkštytė.

Pasak jos, "Vilniaus energija" teismui pateikė duomenų, jog bendrovės turtas yra pakankamas apmokėti skolą, todėl taikyti laikinųjų apsaugos priemonių neprireikė.

"Vilniaus vandenys" kreipėsi į teismą, prašydami iš "Vilniaus energijos" priteisti 3,759 mln. eurų skolos, 248,9 tūkst. eurų delspinigių ir 406,5 tūkst. eurų palūkanų už vandenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių