Quantcast

Vilniaus valdžia: sutartis su „City Service“ naudinga miestui

Vilniaus valdžia tikina, kad 2002 metų sutartis tarp bendrovės „City Service“ ir Vilniaus miesto savivaldybės, kuria domisi Specialiųjų tyrimų taryna (STT), yra naudinga miestui, tad šios bendrovės paslaugų atsisakyti neskubama.

STT pirmadienį atliko dokumentų poėmius Vilniaus miesto savivaldybėje, bendrovėse „City Service“ ir „Vilniaus energija". Teisėsaugininkus dominanti sutartis tarp „City Service“ ir sostinės savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto departamento Švietimo skyriaus buvo sudaryta dėl švietimo įstaigų šiluminio ūkio priežiūros.

Antradienį spaudos konferencijos metu paklaustas, ko ketinama imtis dėl sutarties su bendrove pratęsimo ar nutraukimo, Vilniaus vicemeras socialdemokratas Romas Adomavičius, pavaduojantis atostogaujantį merą, sakė, jog koalicija kol kas nenusprendė, ar toliau pirkti paslaugas iš "City service", kadangi su ja sudaryta sutartis miestui esą ekonomiškai naudinga.

„Požiūris pirmiausia remiasi naudos ir ekonominiais dalykais savivaldybei ir švietimo įstaigoms (...) Lygiai 400 litų per mėnesį kainuoja viso objekto šilumos mazgo, karšto vandens tiekimo užtikrinimas, šalto vandens ir nuotėkų priežiūros darbai. Šiandien meistro iškvietimas į namus kainuoja 100 litų...", - bendrovės darbo privalumus vardijo vicemeras.

Jo teigimu, jei savivaldybė norėtų pratęsti sutartį dar penkeriems metams, „City Service“ siūlo 20 proc. nuo sutarties sumos - 2 mln. litų - siekiančią nuolaidą. O paskelbus konkursą esą "nėra jokios žinios", kad ekonominės krizės prispaustas miestas sulauktų panašių lengvatų.

Pasak R.Adomavičiaus, „yra visos sąlygos" pratęsti sutartį keletui mėnesių iki skelbiant naują konkursą, tačiau kol kas neaišku, kuris iš trijų variantų bus pasirinktas - sutartį pratęsti penkeriems metams, keletui mėnesių ar nepratęsti ir skelbti konkursą.

Portalas jau rašė, kad STT domisi, ar sostinės švietimo įstaigos nepermoka už šilumos tiekimą koncerno "Rubicon group" valdomai didžiausiai Baltijos šalyse nekilnojamojo turto priežiūros grupei „City Service“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių