Quantcast

Vilniaus valdžia pritarė darželio Perkūnkiemyje statyboms

Vilniaus valdžia pritarė vaikų darželio statyboms Pekūnkiemyje. Tiesa, tai pavyko padaryti vos vieno balso persvara ir tik antruoju balsavimu.

Įtikinti politikus pakeisti savo nuomonę po pirmojo nepalankaus balsavimo pavyko pačiam merui Artūrui Zuokui.

„Administracija per metus nusiderėjo 15 mln. litų. Jei tai galite padaryti geriau, prašom. Aš neįsivaizduoju, kaip tai įmanoma. Jei nepritarsime, galėsime ir vėl teistis“, - politikams kalbėjo meras A.Zuokas.

Šią ikimokyklinio ugdymo įstaigą naujajame miesto mikrorajone ketinta statyti dar 2008 m. Planuojama, kad daugiau kaip 200 vaikų šį darželį galės lankyti jau šį rudenį.

Primename, kad 2010 m. miesto taryba buvo nutarusi nutraukti sutartį su bendrove „Ranga IV investicijos plius“, valdančia darželiui skirtą sklypą. Pastaruosius dvejus metus vyko teismo procesai dėl sutarties nutraukimo bei nuostolių įmonei, kuriuos ji patyrė investavusi į sklypą, atlyginimo.

Projekte numatoma panaikinti 2010 m. sprendimą nutraukti sutartį ir naujomis žemesnėmis kainomis pradėti 2008 m. sutartus darbus bei pabaigti visus teisminius ginčus.

Beje, 2008 m. pagal sutartį savivaldybė jau buvo pervedusi 3,3 mln. litų avansą darželio statyboms, kuris buvo įmonės sąskaitoje pastaruosius trejus metus. Išsprendusi ginčus su įmone, savivaldybė galės disponuoti įmokėtomis avansinėmis lėšomis.Naujajame sutarties su bendrove „Ranga IV investicijos plius“ projekte numatyta, kad Perkūnkiemio darželio sklypo pardavimas, projektavimo ir statybos darbai kainuos 11,03 mln. mažiau nei numatyta 2008 m. sutartyje – 17,97 mln. litų (2008 m. sutarties suma – 29 mln. litų).

Taip pat bus siekiama, kad įmonė perduotų darželio projekto nuosavybę savivaldybei – tai galėtų tapti tipiniu kartotiniu projektu, pagal kurį būtų galima statyti kitus miesto darželius, sutaupant projektavimo išlaidų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių