Quantcast

Vilniaus valdžia pradės svarstyti administracijos pertvarką

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybės taryba pradės svarstyti savivaldybės administracijos pertvarką – ketvirtadienio tarybos posėdyje pritarta pertvarkos sprendimo projekto pateikimui.

Projekte numatyta, kad didžiausias leistinas savivaldybėje dirbančių tarnautojų skaičius būtų 830. Šiuo metu savivaldybėje dirba 960 darbuotojų. Tačiau administracijos direktorės Almos Vaitkunskienės teigimu, šis skaičius nėra galutinis ir gali būti mažesnis.

„Savivaldybės administracijos organizacinė struktūra, mano nuomone, turėtų būti tobulinama todėl, kad joje reikėtų išskirti ir labiau sutelkti darbuotojus vykdyti tas funkcijas, kurios yra strateginės ir kurios per artimiausius ketverius metus reikšmingai lems savivaldybės tikslų įgyvendinimą“, – tarybos posėdyje kalbėjo administracijos direktorė.

Projekte, kurį svarstys savivaldybės komitetai, iš dabar esančių 11 departamentų siūloma palikti devynis. Ketinama atsisakyti Aplinkos ir energetikos bei Ekonomikos ir investicijų departamentų. Investicijų departamento funkcijos būtų padalintos Miesto plėtros ir Finansų departamentams. Dalies Aplinkos ir energetikos departamento funkcijų neliks, likusios bus perduotos Miesto plėtros ir investicijų bei Miesto ūkio ir transporto departamentams.

„Pamatėme, kad savivaldybėje yra labiau daug kompetentingų darbuotojų, bet investicinių projektų, kurie bus vykdomi ir kurie labai svarbūs miestui su ES struktūrinių fondų lėšomis, funkcijos išbarstytos per kelis departamentus, o galutinio tvirto matymo ir tvirto pateikimo mes neturime, ir dabar turime pakankamai sustiprėti. Iš tiesų viena iš idėjų yra būtent sutelkti tas funkcijas į vieną padalinį“, – sakė A.Vaitkunskienė.

Be kitų pakeitimų, Teisės departamente įkuriamas Dokumentų tvarkymo skyrius, E.miesto departamente norima atsisakyti Elektroninių idėjų skyriaus, Švietimo, kultūros ir sporto departamente būtų jungiami Sporto ir Kultūros skyriai.

Šiuo metu Vilniaus savivaldybės administracijose dirba apie 960 darbuotojų, dar apie 6,1 tūkst. dirba savivaldybės bendrovėse ir biudžetinėse įstaigose, be švietimo įstaigų.
Apie planus penktadaliu mažinti darbuotojų skaičių bei naikinti kai kuriuos savivaldybės skyrius užsiminė ir naujoji Kauno valdžia. Šiuo metu Kauno savivaldybėje dirba 760 darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių