Quantcast

Vilniaus valdžia atsisako 32 tarnybinių automobilių

Vilniaus miesto savivaldybė teigia atsisakanti 32 automobilių. Taip nuspręsta įgyvendinant „Saulėlydžio“ programą ir siekiant racionaliau panaudoti savo žinioje esančias transporto priemones.
    
„Nutarėme sunkmečiu racionaliau panaudoti transporto priemones. Juk valdiškas automobilis skiriamas ne tam, kad darbuotojas važinėtų pietauti į namus arba vairuotojai po keletą valandų lauktų viršininkų, išėjusių reikalais į kontoras. Automobilis turi tarnauti darbui“, – sako sostinės meras Vilius Navickas.
    
Buvusios miesto valdžios kadencijos laikotarpiu kiekvienas poskyris turėjo po keletą automobilių, kuriais naudojosi vadovai, jų pavaduotojai, atsakingi skyrių darbuotojai. Įvedus naują tvarką, tiek departamentams, tiek poskyriams automobilių sumažėjo. Kiti padalinių darbuotojai, norintys vykti į planuotas užduotis, gali iš anksto užsisakyti automobilius per Savivaldybės tinklalapį bendra tvarka.
    
Šiuo metu 70 transporto priemonių palikta seniūnijoms, departamentų vadovams, kai kuriems administracijos skyriams, neįeinantiems į departamentų sudėtis.
    
„Jei gatvėje sugedo šviesoforas ir Eismo poskyrio darbuotojui reikia nuvykti į vietą, tai kodėl jo negali pavežti Kontrolės poskyrio darbuotojas? Jei Viešosios tvarkos skyrius vykdo švaros akciją mieste, tai kodėl Aplinkos skyriaus specialistai negali pavėžėti jų iki reikiamos vietos? Tokiu būdu užduotis bus atliekama taupiau ir greičiau,“– komentavo naują tvarką mero patarėja, miesto tarybos narė Larisa Dmitrijeva.
    
Bendram naudojimui Savivaldybės autoparke palikta 12 budinčių automobilių. Patvirtinus naują tvarką, nepaisant pareigybių, – ir merai, ir vicemerai – bendra tvarka naudojasi šiomis transporto priemonėmis. Kai vadovai užsiėmę Savivaldybėje ar dalyvauja renginiuose, automobiliais gali naudotis bet kuris Savivaldybės darbuotojas, kurio tiesioginiam darbui reikalinga transporto priemonė.
    
Sprendžiamas ir atsisakytų 32 automobilių likimas. 22 automobiliai artimiausiu metu turėtų būti parduoti aukcione. Likusius 10 automobilių norima panaudoti miesto saugumo, ugdymo įstaigų darbo palengvinimo tikslams – perduoti juos miesto policijai, sostinės darželiams, mokykloms, vaikų globos namams ar kitoms Savivaldybės įmonėms ar įstaigoms.
    
Atsisakius minėtų transporto priemonių preliminariais duomenimis bus sutaupyta iki pusės milijono litų. Iki šiol Savivaldybės žinioje buvo 102 automobiliai, kurie miesto biudžetui per metus kainuodavo gerokai per 1 mln. litų.


Šiame straipsnyje: vilniaus savivaldybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių