Quantcast

Vilniaus vairuotojams – svarbus įspėjimas

  • Teksto dydis:

Sostinėje pristatoma prevencinė saugaus eismo priemonė, padėsianti užtikrinti sklandesnį viešojo transporto judėjimą ir keleivių saugumą.

Gegužės mėn. pabaigoje dalyje stotelių bus įrengti informaciniai skydai „Neblokuokite stotelės“, primenantys vairuotojams netrikdyti viešojo transporto eismo.

„Automobiliams blokuojant viešojo transporto stoteles, autobusams ir troleibusams sudėtinga ne tik privažiuoti prie keleivių įlaipinimo-išlaipinimo aikštelių, tačiau ir saugiai išvažiuoti iš jų. Bendradarbiaudami su vežėjais atlikome tyrimą ir identifikavome dažniausiai automobiliais užtveriamas viešojo transporto stoteles – nustatyta, jog jų yra 41. Įrengdami informacinius skydus „Neblokuokite stotelės“ ir specialiai paženklindami stoteles, norime paskatinti vairuotojus elgtis sąmoningiau ir neužtverti vietų, kuriose sustoja viešasis transportas, taip užtikrinant sklandesnį jo judėjimą bei didesnį pačių keleivių saugumą“, – sako Vaidotas Meškauskas, SĮ „Susisiekimo paslaugos“ Bendrųjų reikalų departamento vadovas, vykdantis direktoriaus funkcijas.

Informacinius skydus „Neblokuokite stotelės“ SĮ „Susisiekimo paslaugos“ įrengs 41 viešojo transporto stotelėje. Tose pačiose stotelėse Vilniaus miesto savivaldybė taip pat paženklins ir važiuojamąją dangą – specialus geltonos spalvos zigzagas žymės kelio vietą, kurioje per visą zigzago ilgį bus draudžiama stovėti transporto priemonėms.

Informaciniais skydais ir zigzagais bus pažymėtos šios stotelės: Mykolo Biržiškos gimnazija (abiem kryptimis), Vaikų ligoninė (abiem kryptimis), Santariškės (abiem kryptimis), Užupis, Migracijos valdyba (link centro), Pašilaičiai (abiem kryptimis), Naujosios Vilnios žiedas (į centrą), „Lelija“ (iš stoties), Fabijoniškės, Fabijoniškių žiedas (abiem kryptimis), Dailės akademija (abiem kryptimis), Aušros vartai (abiem kryptimis), Bernardinų kapinės, Bernardinų sodas (abiem kryptimis), Apkasų (abiem kryptimis), Žvejų (kryptimi iš Šiaurės miestelio), Liudviko Zamenhofo (abiem kryptimis), Bernardinų, Vilnios, Minties (abiem kryptimis), Kunigiškių (link centro), Žaliųjų ežerų (link Santariškių), Mykolo Lietuvio, Erfurto (link Lazdynėlių), Juozo Tumo-Vaižganto (abiem kryptimis), Ukmergės (į centrą), Vieversių (link Antakalnio g.) ir Gabijos (abiem kryptimis). Gegužės 24 d. ryte paženklinta pirmoji – Migracijos valdyba – stotelė.

Primenama, kad vadovaujantis Kelių eismo taisyklių 150.9 punktu draudžiama sustoti ir stovėti maršrutinio transporto sustojimo aikštelėse ir arčiau kaip 15 m atstumu nuo jų, o kai aikštelės nėra – arčiau kaip 15 m atstumu nuo kelio ženklo „Stotelė“, jeigu tai kliudytų maršrutinio transporto eismui. Vairuotojai skatinami būti atidūs ir laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų bei neužstatyti stotelių ir neblokuoti viešojo transporto eismo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių