Quantcast

Vilniaus universitete posėdžiaus „Erasmus Mundus“ asamblėja

Birželio 5–6 d. Vilniaus universitete posėdžiaus III generalinė „Erasmus Mundus“ studentų ir alumnų asociacijos asamblėja. Į sostinę atvyks 150 jaunų žmonių iš 50 pasaulio šalių.

EMA generalinė asamblėja posėdžiauja kartą per metus. Per susitikimą yra nustatomos visos asamblėjos veiklos gairės, išrenkamas prezidentas ir Valdymo komitetas.

„Erasmus Mundus“ remia aukščiausios kokybės magistrantūros programas. Lietuva taip pat dalyvauja šioje programoje. VU vienintelis visoje šalyje koordinuoja „Erasmus Mundus“ magistrų studijos programą. Pirmuosius tarptautinius magistrantus jis sutiks 2009 m. rugsėjį.

„Erasmus Mundus“ – aukštojo mokslo bendradarbiavimo ir mobilumo programa. Jos tikslas – gerinti Europos aukštojo mokslo kokybę, skatinti tautų ir kultūrų dialogą bei tarpusavio supratimą  visame pasaulyje.

Generalinės asamblėjos narių susitikimas sostinėje pasirinktas dėl to, kad šiais metais Vilnius – Europos kultūros sostinė. Asamblėjos posėdis taip pat yra vienas iš Vilniaus universiteto 430 metų jubiliejaus renginių.


Šiame straipsnyje: VUErasmus Mundus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių