Quantcast

Vilniaus universitetas gerina sąlygas žmonėms su negalia

  • Teksto dydis:

Vilniaus universitetas (VU) skirs dar daugiau dėmesio negalią turinčių žmonių poreikių užtikrinimui. Siekiama, kad visuose VU padaliniuose galėtų studijuoti ir dirbti asmenys su negalia. Vienas pirmųjų ir svarbiausių darbų – pritaikyti infrastruktūrą turintiesiems judėjimo negalią, užtikrinant jiems galimybę laisvai patekti į visus universiteto padalinius.

„Kadangi aukštosioms mokykloms suteikta autonomija, jos pačios privalo rūpintis infrastruktūros pritaikymu neįgaliesiems. Tam reikia stiprios aukštosios mokyklos vadovybės valios. Rektorius prof. Artūras Žukauskas ir bendruomenės reikalų prorektorė doc. Birutė Švedaitė-Sakalauskė matė, kad ši sritis yra probleminė, tad jai reikia skirti daugiau dėmesio“, – paaiškino VU neįgaliųjų reikalų koordinatorė Indrė Širvinskaitė. Ji rūpinsis, kad universitete galėtų studijuoti ir dirbti negalią turintys asmenys.

Bendradarbiaujant su Lietuvos žmonių su negalia sąjunga vykdoma padalinių patikra. Jau gautos rekomendacijos Saulėtekyje esantiems jungtiniams rūmams. Atlikti ir centrinių rūmų, Filosofijos, Istorijos fakultetų fizinės aplinkos pritaikymo neįgaliesiems patikrinimai. Šiuo metu ruošiama visa studentams su negalia aktuali informacija. Ją bus galima rasti kiekvieno padalinio internetinėje svetainėje, taip pat pagrindiniame universiteto puslapyje.

Strategija ir veiksmų planas „Atviras neįgaliesiems universitetas“ užtikrins lygiavertes studijų ir darbo sąlygas žmonėms su negalia. Strategiją rengia nemažai patirties šioje srityje sukaupusi dr. Rūta Ruolytė-Verschoore kartu su šiuo metu formuojama negalios ekspertų grupe. Ji stebės strategijos ir veiksmų plano įgyvendinimą.

2015 m. duomenimis, VU studijavo per 100 studentų su negalia. Iš viso universitete studijuoja apie 20 tūkst. studentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių