Quantcast

Vilniaus Taryba svarstys dėl Vilniaus termofikacinės elektrinės Nr. 3 modernizavimo

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybės taryba spręs dėl Vilniaus miesto savivaldybės, Lietuvos Respublikos Vyriausybės, AB „Vilniaus šilumos tinklai“ ir energetikos įmonių grupės „Lietuvos energija“ bendradarbiavimo, kuriuo siekiama imtis veiksmų, dėl kurių galėtų sumažėti vilniečių išlaidos šildymui.

Visos minėtos šalys turėtų pasirašyti ketinimų protokolą, kuris apibrėš pagrindinius jų bendradarbiavimo principus įgyvendinant Vilniaus termofikacinės elektrinės Nr. 3 (toliau – TE-3) konversijos į vietinį kurą arba alternatyvios kogeneracinės jėgainės, kūrenamos vietiniu kuru, statybos projektą.

AB „Vilniaus šilumos tinklai“ valdyba jau pritarė bendradarbiavimui su bendrove „Lietuvos energija“ įgyvendinant šį projektą. Dėl pritarimo bendradarbiavimui spręs ir „Lietuvos energija“ stebėtojų taryba bei valdyba.

Pasirašius ketinimų protokolą būtų atlikta galimybių studija. Priklausomai nuo jos išvadų - pasirinktas toks techninis sprendinys, kuris galėtų duoti didžiausią naudą valstybei ir Vilniaus gyventojams.

Tikimasi, kad šio projekto įgyvendinimas ne tik sumažintų šilumos kainą gyventojams, bet ir padėtų vykdyti strateginius Vyriausybės planus – mažinti elektros energijos importą į Lietuvą. Planuojama, kad jėgainėje pagaminta „žalia“ elektra bus parduodama rinkos sąlygomis. Sprendimai dėl projekto techninio sprendinio ir investavimo turėtų būti priimti kitų metų pradžioje.

Vilniaus miesto savivaldybė yra gavusi preliminarų bendrovės „Vilniaus energija“ sutikimą perduoti TE-3 valdyti AB „Vilniaus šilumos tinklai“.

Vilniaus miesto šilumos ūkį sudaro šie šilumos gamybos šaltiniai: termofikacinė elektrinė Nr. 3 (TE-3), termofikacinė elektrinė Nr. 2 (TE-2), Naujosios Vilnios rajoninė katilinė Nr. 2 (RK-2) ir Ateities g. rajoninė katilinė Nr. 8 (RK-8). Vilniaus miesto integruoto šilumos tinklo maksimalus šilumos poreikis siekia 1100 MW.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių