Quantcast

Vilniaus Taryba patvirtinto mažiausią galimą verslo liudijimų mokestį

  • Teksto dydis:

Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo reikalavimu Vilniaus savivaldybės taryba patvirtino naujas mieste išduodamų verslo liudijimų kainas. Pagal įstatymą, verslo liudijimo kaina negali būti mažesnė kaip 1800 Lt. Tokią verslo liudijimų kainą nustatė ir sostinės taryba, siekdama, kad mieste būtų kaip įmanoma daugiau dirbančių žmonių.

Be to, taryba nustatė 50 proc. lengvatą verslo liudijimams, išduodamiems bedarbiams, pensininkams, neįgaliesiems, daugiavaikėms šeimoms, moksleiviams ir studentams, tradiciniams amatininkams.

Remiantis įstatymu, verslo liudijimų kaina priklauso nuo minimalaus atlyginimo dydžio. Verslo liudijimo mokestis negali būti mažesnis, nei gaunančių minimalų atlyginimą sumokamas gyventojų pajamų mokestis per metus. Šiuo metu minimalus atlyginimas siekia 1000 Lt.

Per pirmuosius dešimt 2013 metų mėnesių sostinėje išduota daugiau kaip 17 tūkst. verslo liudijimų už 4,8 mln. litų. Iš jų 8,9 tūkst. liudijimų buvo išduoti asmenims, kuriems taikoma lengvata. 2012 m. verslo liudijimų buvo išduota 16873.

Verslo liudijimas – tai dokumentas, patvirtinantis fiksuoto pajamų mokesčio sumokėjimą verčiantis individualia veikla ir (arba) gyvenamosios paskirties patalpų nuomos veikla pagal patvirtintą veiklų sąrašą. Daugiausia tai amatų veikla, prekyba, su statybos sektoriumi susijusios veiklos, aplinkos tvarkymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių