Quantcast

Vilniaus taryba padarė aukštingumo išimtį D. Libeskindo projektui

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybės trečiadienį nusprendė leisti padaryti išimtį bendrajame sostinės plane Konstitucijos prospekte planuojamam komerciniam kompleksui „K18B“ dėl suprojektuoto aukščio.

„Kadangi tai labai svarbus projektas miesto savitumo formavimo prasme ir turės didelę įtaką miesto centrinės dalies įvaizdžiui, tarybos nutarimo projektą papildėme punktu, kad detaliojo plano sprendiniai prieš teikiant savivaldybės administracijos direktoriui bus dar kartą pristatyti miesto tarybai ir jau matysime galutinį rezultatą, kuris bus pristatytas visuomenei ir kultūros paveldo institucijoms. Taryba turės dar kartą galimybę dėl šių sprendinių pasisakyti“, - posėdyje sakė vyriausiasis miesto architektas Mindaugas Pakalnis.

Pasak jo, svarstant tarybos nutarimo projektą komitetuose, atsižvelgta į Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos pastabas, informuota Kultūros ministerija ir Kultūros paveldo departamentas.

„Svarstymo komitetuose metu buvo atsižvelgta į Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos pastabą, kad bus koreguojami detaliojo plano sprendiniai ir taip pat nustatyta, kad detaliajame plane bus numatyta jungtis tarp Baltojo tilto ir Konstitucijos prospekto, kuri bus atvira visą parą. Vadovaudamiesi rekomendacijomis papildomai informavome apie šį projektą Kultūros ministeriją, kuri atsakinga, kad būtų informuojamas Pasaulio paveldo centras, taip pat užklausėme Kultūros paveldo departamento, kurie atsakė, kad vertindami projektą vadovausis ICOMOS ekspertų ataskaitomis“, - posėdyje sakė M. Pakalnis.

Taryba sprendė, ar pritarti, kad teritorijoje Konstitucijos pr. 18B nebūtų taikomas bendrajame plane nustatytas aukščio ir užstatymo intensyvumo reglamentas bei leista jį viršyti.

Teritorijoje investicijas planuojanti fondų valdymo bendrovė „Lords LB Asset Management“ skelbia, kad pagal galiojantį miesto bendrąjį planą, aukštesni nei 35 metrų pastatai, sklype gali iškilti tuomet, jei atitinka viešąjį interesą, esant ypatingai urbanistinei situacijai ir išskirtiniam pagrindimui. Jiems taip pat būtinas savivaldybės tarybos pritarimas.

Bendrovės teigimu, investicijos į projektą turėtų siekti daugiau nei 50 mln. eurų, iš kurių 2 mln. eurų planuojama skirti investicijoms į viešąją erdvę.

Po investicijų bendrovės „Lords LB Asset Management“ 2016 metais skelbto architektūros konkurso, architekto Danielio Libeskindo suprojektuoto komercinio komplekso aukštis projekte buvo 18 aukštų, dabar parengus naujus priešprojektinius sprendinius, teritorijoje numatytas 6 ir 21 aukšto kompleksas. Šiuo metu šioje Konstitucijos prospekto dalyje pagal galiojančius teritorijų planavimo dokumentus galima statyti iki 9 aukštų pastatą.

Kaip nurodoma prie tarybos sprendimo pridedamuose dokumentuose, bendras komplekso plotas su trijų lygių požemine automobilių stovėjimo aikštele turėtų siekti 43,4 tūkst. kv. metrų o naudingas - 36,2 tūkst. kv. metrų.

Oficialiai skelbta, kad Konstitucijos pr. 18B iki 2020 metų planuojama pastatyti A klasės 18,6 tūkst. kv. metrų ploto biurų ir viešbučio „Radisson Red“ pastatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sd

sd portretas
Vilniuje jau tapo iprasta statyti i pimpalus su kapseliu pastatus...

To - ...

To - ... portretas
taip, otkatai

Gavo patepimą, tai ir padarė išimtį

Gavo patepimą, tai ir padarė išimtį portretas
bjaurybes, paperkamos mazgotes ir t.t...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių