Quantcast

Vilniaus susisiekimo sistema - pavojuje

Sostinės meras Juozas Imbrasas prašo Vyriausybės pagalbos sprendžiant Vilniaus miesto infrastruktūros klausimus. Esą „nesiėmus skubių priemonių dėl sostinės susisiekimo infrastruktūros plėtros, Savivaldybės susisiekimo tarnybos negalės užtikrinti normalaus susisiekimo mieste“.

J.Imbrasas antradienį kreipėsi į premjerą Andrių Kubilių, prašydamas pavesti Vyriausybės atstovams dalyvauti rengiant Vilniaus miesto susisiekimo infrastruktūros plėtros specialųjį planą, paskirti tarnybą, atsakingą už integruotos susisiekimo sistemos sudarymą ir pavesti valstybinėms ekonomikos ir finansų įstaigoms planuoti lėšas susisiekimo infrastruktūros plėtros tiriamiesiems, organizaciniams ir projektavimo darbams finansuoti.

„Per Nepriklausomybės metus Lietuvoje keturis kartus išaugo automobilių skaičius, todėl gyventojai tapo gerokai judresni. Miesto geležinkelio sistema, lyginant ją su kitų Europos valstybių sostinių geležinkelių ir metropolitenų sistemomis, menka. 1985 m. pradėta kurti miesto geležinkelio sistema taip ir liko neatnaujinta. Tai sąlygoja neišvengiamas spūstis miesto gatvėse, milžiniškus ekonominius ir finansinius nuostolius“, - skelbiame savivaldybės išplatintame pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių