Quantcast

Sporto rūmų rekonstrukcijos plane – trukdžiai

  • Teksto dydis:

Turto bankas negali pasirašyti sutarties su Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukcijos rangovais kol rizikų viešajame pirkime įžvelgusi Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) nepateiks savo išvados.

„Šiuo metu vyksta įprastas pirkimo procedūrų vertinimas. (...) Mūsų vertinimu šio pirkimo rizikos laipsnis yra didelis, kaip ir anksčiau vykdyto pirkimo - mažas konkurso dalyvių skaičius, neskelbiamos derybos. Kol nebus vertinimo išvados, sutartis su rangovais negali būti pasirašoma“, - BNS sakė VPT atstovė Vita Ramanauskaitė.

Ji teigė negalinti šiuo metu pasakyti, kiek truks pirkimo vertinimas.

Rugsėjo pabaigoje VPT kreipėsi į Konkurencijos tarybą prašydama konkursą įvertinti konkurencijos požiūriu.

Rūmų pritaikymo konferencijų centrui projektą įgyvendinantis Turto bankas rugpjūtį nutraukė rekonstrukcijos rangovo konkursą, kuriam pasiūlymus pateikė 4 dalyviai, iš jų trys neatitiko kvalifikacijos, o vieno - įmonių „Irdaiva“, „Pamario restauratorius“ ir „LitCon“ konsorciumo - pasiūlymas atmestas dėl per didelės kainos (27,79 mln. eurų).

Tuomet kvalifikacijos pritrūko „HSC Baltic“ bei Latvijos „Re&Re“ (pasiūlyta kaina - 25,1 mln. eurų), Panevėžio statybos trestui (29,52 mln. eurų) ir įmonių „Infes“, „Kamintos“ ir „Plungės lagūnos“ konsorciumui (30,7 mln. eurų).

Nutraukus konkursą Turto bankas nusprendė pradėti derybas su „Irdaivos“, „Pamario restauratoriaus“ ir „LitCon“ konsorciumu.

Rangovas turės parengti rūmų pritaikymo kongresų, konferencijų ir kitų kultūrinių renginių veiklai rekonstrukcijos projektą, atnaujinti pastatus bei prižiūrėti projekto eigą.

Planuojama, kad centras, kurį Vyriausybė pripažino valstybei svarbiu, duris atvers 2018 metais. Preliminari projekto vertė, įskaitant pastato įsigijimą iš Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG), siekia iki 19,7 mln. eurų, įrengtą centrą 10 metams ketinama išnuomoti konkurso būdu pasirinktam operatoriui.

Turto bankas iš bankrutuojančios ŪBIG ir bendrovės „Žalgirio sporto arena“ už 5,6 mln. eurų rūmus įsigijo pernai spalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių