Quantcast

Vilniaus savivaldybės valdininką vėl prašoma nubausti dėl kurstymo prieš rusus

Vilniaus apylinkės prokuratūra nesutinka su nuosprendžiu, kuriuo dėl kurstymo prieš rusus išteisintas Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vyriausiasis specialistas Darius Kiela.

Prokuratūra prašo D. Kielą pripažinti kaltu ir uždrausti jam penkerius metus dirbti valstybės tarnyboje.

Prokurorė Olga Šleiterienė mano, kad D. Kiela turi būti nubaustas laisvės apribojimu dvejų metų laikotarpiui, uždraudžiant išeiti iš namų nuo 22 iki 6 valandos.

Tarnautojui buvo pateikti kaltinimai, susiję su trimis jo parašytais komentarais. Pavyzdžiui, vieną komentarą D. Kiela parašė prie pernai vasarį paskelbto straipsnio apie Karaliaučiaus srityje planuojamas Rusijos karines pratybas. Komentare jis rašė, kad Rusija yra Lietuvos ir viso pasaulio priešas, skurdo, bado ir nevykėlių šalis, kuri bus sunaikinta.

Kitame komentare apie Rytų Ukrainoje kovojančius Rusijos remiamus separatistus D. Kiela džiaugėsi, kad buvo nužudyti „kacapai“, nes jie patys nužudė tūkstančius žmonių, todėl dabar „kacapų kūnais nukloti Ukrainos laukai, kacapų kūnai nesurenkami ir pūna mūšių laukuose, bet vienas privalumas iš kacapų, kad išsigimusios Rusijos kareivių lavonai tręšia Ukrainos žemę.“

Neskatinau smurtauti tautybės, mano nuomonė tik apie valstybę, kuri elgiasi agresyviai.

Vilniaus miesto apylinkės teismas liepą paskelbė, kad D. Kielą išteisina. Remdamasis specialistų išvadomis, jis pažymėjo, kad didžioji dalis D. Kielos komentarų buvo nukreipti ne prieš rusų tautą, o jos dalį – kareivius, įvykdžiusius ir vykdančius nusikalstamas veikas.

„Viešoje erdvėje yra visuotinai pripažinta, kad Rusijos Federacija okupavo ir aneksavo kitos valstybės Ukrainos teritoriją – Krymo pusiasalį, organizavo ir dalyvauja ginkluotame konflikte Rytų Ukrainos teritorijoje, už ką jai taikomos politinės ir ekonominės sankcijos. Taip pat pripažįstama, kad Rusijos Federacija vykdo agresyvią politiką kitų valstybių atžvilgiu, propaguoja rusišką šovinizmą, grasina ginkluotais konfliktais kaimyninėms valstybėms. Lietuvos Respublikos prezidentė įvardijo Rusijos Federaciją kaip teroristinės organizacijos požymių turinčią valstybę, politologai įvardija šią valstybę kaip „švelnaus fašizmo“ požymių turinčią šalį, veiksmus Ukrainoje įvardija kaip nusikalstamus“, – rašoma apylinkės teismo nuosprendyje.

Tuo metu prokurorė O. Šleiterienė sako, kad negalima tyčiotis ir iš Rusijos karių, o D. Kiela kurstė neigiamus visuomenės narių neigiamus jausmus. Ji mano, kad išteisinamasis nuosprendis turi būti panaikintas.

D. Kiela teismui aiškino, kad savo veiksmais jis Baudžiamojo kodekso nepažeidė, o išdėstė asmeninę pilietinę poziciją dėl agresyvios Rusijos politikos.

„Neskatinau smurtauti tautybės, mano nuomonė tik apie valstybę, kuri elgiasi agresyviai“, – per posėdį teigė vilnietis.

Išteisintasis sakė, kad nėra priešiškai nusiteikęs nė prieš vieną tautą.

Du aukštojo mokslo diplomus turintis vyras tvirtino, kad jį sukrėtė kanale „youtube“ pamatyti vaizdai apie nukautus ukrainiečių karius ir civilius.

Vilniaus apygardos teismas sprendimą dėl prokuratūros skundo skelbs gruodžio 19 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

išvada

išvada portretas
labusams patinka šūkiai - reikia kacapus žudyt, bet nepatinka - reik labusus žudyt. Pasirodo, kad šaukiant reikia kacapus žudyt anie "nežino" kas yra tie kacapai, o išsiverčia, kad tai ne nacistiniai šūkiai, o politika prieš Putiną užpuolusį Ukrainą. Tarybiniais laikais tokie agaltieli kiršintojai kaip D.Kiela ir čia rašynėjantis Zalemončikas už savo radikalius požiūrius ir neadekvatų elgesį jau būtų perauklėjami kur nors netoli Vorkutos arba Magadano, aprūpinant mūsų didelę šalį degtukais , siųvimo dirbiniais ir kt. reikalingom prekėm. Zalemončikas gautų klikuhą Žigan-limon penkias gramotas ir ženkliuką " na svobodu s čistoj sovestiju".

>Zele..

>Zele.. portretas
ach tu k u rva nedamuštas! Ale tai kad ir išgyvena tie miskiniu ir buožiu galavusiu žmones išperos! Mutuoja ir toliau ieško ka suest subalamutyt apdergt. Nikap nein anu išnaikintie. Kap kokios musės CĖcė

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Aciū už garbę.Mano giminėje būsiu 13-tas nukentėjęs dėl pasipriešinimo skeltanagiam.
VISI KOMENTARAI 61

Galerijos

Daugiau straipsnių