Quantcast

Vilniaus savivaldybės sprendimas dėl baseino sukėlė įtarimų

Konkurencijos taryba aiškinsis, ar Vilniaus miesto savivaldybės sprendimas perduoti patikėjimo teise Fabijoniškėse pastatytą baseiną savivaldybės viešajai įstaigai „Sveikas miestas“ neribojo konkurencijos.

Konkurencijos taryba tyrimą pradėjo po rinkos dalyvių skundo, kad savivaldybė be konkurso įstaigai pavedė valdyti ir naudoti baseiną S. Nėries gatvėje dvidešimčiai metų.

Pareiškėjų teigimu, rinkoje yra kitų subjektų, galinčių ir norinčių varžytis dėl baseino infrastruktūros valdymo ir susijusių paslaugų teikimo.

Pasak Konkurencijos tarybos, bus nagrinėjama, ar Vilniaus miesto savivaldybė minėtu sprendimu galėjo privilegijuoti savo įstaigą „diskriminuoti kitus rinkos žaidėjus ir taip sukurti skirtingas konkurencijos sąlygas konkuruojantiems ūkio subjektams“.

Savivaldybė laikosi pozicijos, kad sprendimas buvo teisėtas.

„Kiekviena įstaiga turi teisę savo kompetencijos ribose tirti, savivaldybė laikosi pozicijos, kad taryba priėmė teisingą sprendimą, nes tai yra savivaldybės įstaiga – Fabijoniškių baseinas“, – BNS sakė Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis.

Fabijoniškių baseiną už 3,1 mln. eurų stato bendrovė „Irdaiva“ su partnere „Statybų kodas“. Baseinas turėjo būti baigtas iki šių metų balandžio, tačiau darbai vėluoja, neįvykdytos statybų pabaigos patvirtinimo procedūros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių