Quantcast

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius - V. Milėnas

Vilniaus miesto taryba po ilgų diskusijų pagaliau išrinko socialdemokratą Vytautą Milėną savivaldybės administracijos direktoriumi, o jo pavaduotoju paskyrė prieštaringai vertinamą liberalcentristą Virginijų Dastiką.

Pastarojo kandidatūra tarybai teikta trečią kartą. Mat pirmi du bandymai buvę nesėkmingi. Pirmą kartą prieš mėnesį taryba V.Dastiko kandidatūrą atmetė, taip išreikšdama nesasitikėjimą politiku dėl jo artimų ryšių su koncernu „Rubicon group“. V.Dastiko nepalaikė ne tik opozicija, bet ir dalis valdančiosios koalicijos. Iš pastarųjų labiausiai V.Dastiko kandidatūrai priešinosi Liberalų sąjūdžio frakcija.

Trečiadienį replikų apie liberalcentristo sąsajas su koncernu taip pat neišvengta.

„V.Dastiką bandoma bet kokia kaina padaryti pavaduotoju. Aš stebėjau jo veiklą: jis perdėtai lojalus ir uoliai vykdantis „Rubikono“ planą. Mūsų frakcija nebalsuos už šitą kandidatūrą. Jo skyrimas į šitą atsakingą postą nesiderina su jūsų deklaraciją, kad įsipareigojote dirbti skaidriai, viešai, vilniečių labui“, - žėrė opozicijos lyderis, Tvarkos ir teisingumo partijos frakcijos seniūnas Juozas Imbrasas.

V.Milėno kandidatūra į savivaldybės administracijos vadovus tarybai teikta antrą kartą, tačiau pats kandidatas politikams prisistatė tik vakar. Mat prieš dvi savaites klausimas dėl direktoriaus skyrimo, kaip ir dėl V.Dastiko, iš darbotvarkės buvo išbrauktas. Tačiau vakar stojęs į tribūną prieš politikus V.Milėnas teišbuvo vos kelias sekundes. Pareikalavę kandidato prisistatyti politikai staiga persigalvojo ir nusprendė klausimų neužduoti. Esą tarybos nariai V.Milėną pakankamai iškamantinėjo frakcijų posėdžiuose.

Socialdemokratą tarybos nariai įvertino nė kiek ne palankiau, nei V.Dastiką, nors jo ir nesieja jokie ryšiai su „Rubicon group“. V.Milėnas iki šiol dirbo transporto srityje. Už V.Milėno kandidatūrą taip pat balsavo 27  tarybos nariai iš 43 politikų. Naujasis savivaldybės administracijos vadovas darbą pradės jau šiandien. Jam paskirta 5,8 tūkst. litų mėnesio alga bei 60 proc. dydžio priedas.


Šiame straipsnyje: milėnasvilniaus savivaldybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių