Quantcast

Vilniaus savivaldybei – teismo antausis

  • Teksto dydis:

Vilniaus valdžia, toliau siekdama sudaryti neigiamą nuomonę apie privačius daugiabučių namų administratorius, priėjo iki absurdo.

Šį kartą valdininkai užsimojo uždrausti pastatų administratoriams naudoti bendrą klientų aptarnavimo numerį, tačiau už tai gavo teismo kirtį.

Vilniaus apygardos teismas neskundžiamosiomis nutartimis paliko galioti Vilniaus miesto apylinkės teismo nutarimus, kuriais panaikintos įmonei "Mano būstas" priklausančių bendrovių vadovams skirtos administracinės baudos. Jas buvo skyrusi Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Administracinė komisija.

Praėjusiais metais Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Būsto administravimo skyriaus valdininkai atliko planinį kompleksinį patikrinimą "Mano būstas" priklausančiose bendrovėse. Patikrinimo aktu bendrovių vadovai buvo įpareigoti savo internetinėse svetainėse skelbti administratoriaus paskirto atsakingo darbuotojo telefono numerį, elektroninį pašto adresą, techninės apžiūros, šildymo ir karšto vandens sistemų priežiūros ir kitų paslaugų tiekėjų telefonų numerius. Tikrintojų teigimu, tokie reikalavimai numatyti Daugiabučio namo bendrojo naudojimo objektų administravimo nuostatuose.

Tokia Vilniaus savivaldybės klerkų nuostata reiškė ne ką kitą, kaip reikalavimą pastatų prižiūrėtojams atsisakytų bendro klientų aptarnavimo centro numerio. O tai reikštų grįžti dešimtmečiais atgal, kai kiekvienas specialistas buvo pasiekiamas individualiu telefonu. Dešimčių skirtingų telefono numerių jau seniai atsisakė tiek privatūs, tiek valdiški paslaugų teikėjai. Jau ne vienus metus gyventojai, ieškodami pagalbos, skambina vienu numeriu. Tokia tvarka galioja „Sodroje“, Valstybinėje mokesčių inspekcijoje, ESO, komerciniuose bankuose, taip pat ir daugiabučių namų administravimo įmonėse.

Daugiabučių namų priežiūros bendrovių vadovai nesutiko su savivaldybės valdininkų išvadomis, įžvelgdami jose ne tik perteklinius reikalavimus, bet galimai ir norą sostinės gyventojams suponuoti kuo blogesnę nuomonė apie būsto administratorius. Todėl kontrolierių reikalavimai nebuvo įvykdyti. Nepaklusnūs bendrovių vadovai buvo nubausti administracinėmis baudomis.

Kadangi savivaldybės reikalavimai dvelkė absurdu, įmonių vadovai valdžios veiksmus apskundė teismui, bylas laimėjo, o baudos buvo panaikintos. Tiek bylą nagrinėjęs Vilniaus miesto apylinkės, tiek Apygardos teismas galutine ir neskundžiama nutartimi paskelbė, kad daugiabučių administratoriaus pateiktas bendrasis numeris atitinka visus reikalavimus. Juo paskambinę gyventojai gali būti sujungti su namo vadybininku ir suteikiama galimybė vienu numeriu gauti visą informaciją apie namo administravimą, teikiamas paslaugas, be to, vienu numeriu registruojami visi namo gyventojų kreipimaisi.

Teismo nuomone, esant bendram klientų aptarnavimo numeriui daugiabučių administratoriams nėra reikalo paskelbti visų tarnybų specialistų numerių.

Bendrovės „Mano būstas“ Daugiabučių namų administravimo departamento direktoriaus Mindaugo Genio nuomone, Vilniaus savivaldybės reikalavimas viešai skelbti dešimtis skirtingų telefono numerių tėra valdininkų noras susidoroti su privačiais administratoriais.

Anot jo, miesto valdžia, formuodama neigiamą nuomonę apie pastatų prižiūrėtojus, prieina iki absurdiškų reikalavimų. M.Genys teigė, kad beveik visi paslaugų teikėjai – tiek privatūs, tiek valdiški – jau seniai gyventojus konsultuoja bendraisiais numeriais, nes tik taip įmanoma užtikrinti aukščiausio lygio paslaugų kokybę.

„Vieną bendrą skambučių numerį įsteigėme išskirtinai dėl gyventojų. Pirma, šiuo numeriu žmonės gali skambinti nors ir 3 val. nakties. Antra, juo paskambinę net trečdalis gyventojų gauna juos dominančią informaciją nedelsiant, o likusiems interesantams perskambina asmeniniai vadybininkai, kurie toliau sprendžia kilusias problemas. Trečia, visi skambučiai fiksuojami specialioje kompiuterinėje sistemoje, o visą procesą stebi kokybės kontrolieriai“, – pasakojo M.Genys.

Neatmestina versija, jog Vilniaus savivaldybė neteisėtų veiksmų prieš daugiabučius namus administruojančias bendroves imasi, norėdama atverti kelius daugiabučius administruoti savivaldybei priklausančiai įmonei „Grinda“, kurios pagrindinės funkcijos – gatvių priežiūra ir remontas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rubikonas

Rubikonas portretas
Perkama spauda?

ww

ww portretas
Gavo per nosi,taip ir reikia!

Afonia

Afonia portretas
Debilai, ne kitaip.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių