Quantcast

Vilniaus savivaldybė sieks perimti Profsąjungų rūmus

  • Teksto dydis:

Vilniaus savivaldybės taryba trečiadienį spręs, ar pritarti nekilnojamojo turto mainus numatančiai taikos sutarčiai, kuriai pritarus savivaldybė galėtų atgauti Profsąjungų rūmus, rašo 15min.lt.

Vilniaus politikų trečiadienio miesto tarybos posėdyje bus prašoma pritarti taikos sutarties projektui, kuri turėtų pabaigti bylinėjimąsi su Vilniaus apygardos prokuratūra, ginančia viešąjį interesą. Pagal sutartį prokurorai turėtų nebeprašyti panaikinti Vilniaus savivaldybės tarybos sprendimų dėl bendrovės „Start Vilnius“ įstatinio kapitalo didinimo turtiniu įnašu ir nekilnojamojo turto perdavimo.

Tarp to turto yra statiniai Vilniaus Senamiestyje, poilsiavietė Palangos Vytauto gatvėje ir dar keli kiti, mažesnę vertę turintys pastatai.

Taip pat taikos sutartyje numatoma, kad dalis to turto, visų pirma, dviejų aukštų pastatas Universiteto g.2/Dominikonų g.18 ir poilsiavietė Palangoje atiteks UAB „VIPC Vilnius“, o pastaroji miestui atiduos ant Tauro kalno esančius ir gana apleistus Profsąjungų rūmus.

Kaip teigia savivaldybė, atlikus šiuos veiksmus būtų bandoma įgyvendinti Tautos namų idėją. Ją dar 1907 metais pristatė Jonas Basanavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių