Quantcast

Vilniaus savivaldybė rengiasi pirkti 38 socialinius butus

Vilniaus savivaldybė rengiasi pirkti 38 nenaujus socialinius butus - trečiadienį galutinai pritarus savivaldybės tarybai, tikimasi juos įsigyti iki metų pabaigos.

Numatoma, kad 25-35 ir 35-48 kv. metrų ploto būstai būtų įsigyjami penkiolikoje Vilniaus mikrorajonų - beveik visoje sostinėje, išskyrus centrinę miesto dalį bei dar kelis miegamuosius rajonus. Butai privalo būti tvarkingi, turėti vandentiekį, kanalizaciją, elektrą, tvarkingus dokumentus, negali būti įkeisti ar dėl jų vykti teisiniai ginčai.

Reikalavimuose numatoma, kad pastatai, kuriuose yra butai, nebūtų pastatyti vėliau nei 1997-aisiais, kaina už vieną kvadratinį metrą neturėtų viršyti 1100-1500 eurų.

Sostinės vicemeras Gintautas Paluckas sako, kad tiek socialinių butų Vilniuje vienu metu perkama pirmą kartą - taip tikimasi sumažinti laukiančiųjų socialinio būsto eilę. Šiuo metu tokių asmenų Vilniuje yra apie 2 tūkst., dalis jų būsto laukia ilgiau nei 15 metų.

Pats principas - kad nebūtų koncentracijos, nors taikoma mažiausia kaina, siūloma riboti, kad vienoje seniūnijoje perkama ne daugiau nei penki butai galėtų būti įsigyti.

„Skelbsime konkursą, tikiuosi, iki metų pabaigos nupirksime be didelių problemų. Pats principas - kad nebūtų koncentracijos, nors taikoma mažiausia kaina, siūloma riboti, kad vienoje seniūnijoje perkama ne daugiau nei penki butai galėtų būti įsigyti. Antra - eliminuojamos kai kurios seniūnijos, kurios arba neturi išvystytos infrastruktūros, viešojo transporto, pavyzdžiui, Grigiškės, Paneriai, ir koncentracija per didelė - Pilaitė ir Naujoji Vilnia. Senamiestis ir Žvėrynas išimtas dėl kainos“, - BNS sakė G.Paluckas.

Būstus pirks specialiai tam savivaldybėje sudaryta komisija.

Anot vicemero, siekiama, kad savivaldybės galėtų išsinuomoti būstą rinkoje ir pernuomoti jį socialiai remtiniems asmenims, panaudojant dalį valstybės dotacijų, skiriamų kompensacijoms už socialinio būsto nuomą, tačiau tam reikėtų įstatymų pataisų.

Šiemet planuojama išnuomoti apie 130 butų panaudojant valstybės skiriamas dotacijas, tačiau planuojama, kad tai bus tik apie pusė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos skiriamos sumos. Laukiantieji socialinio būsto šia parama vangiai naudojasi dėl to, jog tam reikia oficialiai įregistruoti nuomos sandorį, o su tuo sutinka tik nedaugelis sostinėje nuomojančių butus.

Registrų centro duomenimis, šių metų pirmąjį ketvirtį vidutinė Vilniuje sudarytų senų butų pirkimo sandorių 1 kv. metro vertė siekia 1334 euro, naujų - 1484 eurus.

G.Paluckas sako, kad konkurso sąlygos parengtos įvertinus vidutines rinkos kainas, tačiau galutinė suma, už kurią bus perkami butai, priklausys nuo viešojo pirkimo konkurso dalyvių - siūlyti butus gali tiek privatūs savininkai, tiek nekilnojamojo turto įmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Babajams NE

Babajams NE portretas
Atspėkite kam tie socialiniai būstai galiu pasakyti kad tikrai ne lietuviams susmirdę savo tautos išdavikai

ir duos juos nuslimams

ir duos juos nuslimams portretas
beja, kaip ten su tuo daugiabučiu Klaipėdoje? Jau išdalino butus nuslimams?

savivaldybems

savivaldybems portretas
reikia tureti savo statybininkus ir pasistatydami patys daug sutaupytu ir pinigai liktu neplauti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių