Quantcast

Vilniaus savivaldybė neplanuoja parduoti kino centro „Skalvija“

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybė neturi planų parduoti kino centro „Skalvija“, penktadienį pranešė Vilniaus miesto savivaldybė.

„Būgštavimai dėl kino centro „Skalvija“ pardavimo yra nepagrįsti. Kino centras „Skalvija“ Vyriausybės nutarimu privatizuojamų objektų sąraše yra jau 8 metus, tačiau tai nereiškia, kad jį buvo žadama parduoti, ar jis bus parduotas artimiausiu metu. Sąrašas ar jo patvirtinimas - ne tas pats, kas aukcionas. „Skalvija“ išliks svarbiu Vilniaus miesto kultūros objektu“, - rašoma savivaldybės pranešime.

Savivaldybė nurodo, kad nuo 2015 metų pasikeitė tvarka, pagal kurią privatizuojamų objektų sąrašą tvirtina nebe Vyriausybė, o savivaldybės taryba.

Lapkričio 12 dieną Vilniaus miesto savivaldybės taryba patvirtino visą privatizuojamų objektų sąrašą, kuriame buvo 270 objektų, tarp jų - ir kino centras „Skalvija“, įvertintas beveik 2,6 mln. litų.

Vilniaus socialdemokratai penktadienį paragino sostinės vadovus išbraukti „Skalvijos“ kino teatro patalpas iš privatizuojamų objektų sąrašo. Jie nurodo, esą svarbios patalpos pateko į privatizuojamų objektų sąrašą „dėl galimo aplaidumo, be platesnių diskusijų su Vilniaus gyventojais ir kultūros bendruomenės atstovais“.

Sąrašui bendru sutarimu pritarė visi tarybos nariai, prieš tai iš jo buvo išbrauktas pastatas Vrublevskio g., kur įsikūręs partijos „Tvarka ir teisingumas“ Vilniaus skyrius bei dar keli pastatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių