Quantcast

Vilniaus savivaldybė dėl praėjusios kadencijos sprendimų kreipsis į teisėsaugą

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybė dar kartą kreipsis į Generalinę prokuratūrą ir Seimo Antikorupcinę komisiją su prašymu įvertinti praėjusios kadencijos sprendimą pasirašyti sutartį dėl papildomų patalpų nuomos Lvovo gatvėje su bendrove „Nekilnojamojo turto gama“. Nors ir nesinaudoja šiomis patalpomis, Vilniaus miesto savivaldybė turėjo sumokėti bendrovei „Nekilnojamojo turto gama“  1,2 mln. litų, taip pat bendrovė siekia prisiteisti dar beveik 6 mln. litų.

Dar 2007 metais praėjusios kadencijos valdžios pasirašyta patalpų nuomos sutartis, Vilniaus savivaldybės vertinimu, galėjo atsirasti dėl neskaidrių politikų susitarimų ir yra žalinga miestui. Nenutraukiama sutartis buvo pasirašyta 10 metų ir jos vertė siekė net 17 mln. litų.

Dėl šios patalpų nuomos sutarties Vilniaus miesto savivaldybė jau buvo kreipusis į Generalinę prokuratūrą, tačiau Generalinė prokuratūra atsisakė ginti viešąjį interesą, nors šios patalpos Savivaldybei buvo nereikalingos ir beveik  nenaudojamos.

Todėl šį kartą Vilniaus miesto savivaldybė dar kartą kreipsis ne tik į Generalinę prokuratūrą, bet ir Seimo Antikorupcinę komisiją.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas Vilniaus miesto savivaldybei jau priteisė sumokėti daugiau nei 1,2 milijono litų sumą bendrovei „Nekilnojamojo turto gama“ už praėjusios kadencijos metu sudarytą patalpų nuomos sutartį.

Patalpų nuomos sutartis buvo nutraukta 2009 metais, tačiau bendrovė „Nekilnojamojo turto gama“ reikalauja iš Vilniaus miesto savivaldybės priteisti dar beveik 6 milijonus litų netiesioginių nuostolių (negautų pajamų), kuriuos esą patyrė nutraukus patalpų nuomos sutartį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių