Quantcast

Vilniaus rajono politikai prašo Dievo pagalbos

Vilniaus rajono tarybos nariai paskelbė Kristaus karaliaus intronizacijos - valdžios perleidimo Dievui - aktą.

Politikai viliasi, kad taip apsisaugos nuo klaidų, pavojų ir grėsmių, trečiadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas"
Vilniaus rajonas - vienintelis Lietuvoje, oficialiai paskelbęs tokį neįprastą Kristaus karaliaus intronizacijos aktą.

Prieš kelias dienas vykusio tarybos posėdžio metu politikai ragino prie sumanymo prisidėti ir kitas savivaldybes. Vilniaus rajono taryboje daugumą sudaro Lietuvos lenkų rinkimų akcijos nariai.

Vilniaus rajono merė Marija Rekst paaiškino, kad paskelbdama tokį aktą savivaldybė siekia išvengti skaudžių klaidų, pavojų ir grėsmių.

Jos žodžiais, tikėdamasi gauti Dievo žadėtą palaiminimą ir globą, savivaldybė taip išreiškia dvasingumo tradicijos tęstinumą ir pasisemia jėgų ateities iššūkiams.

Kristaus karaliaus intronizacijos aktą savivaldybė paskelbė gavusi Bažnyčios hierarchų pritarimą. Tarybos posėdžių salėje apsilankęs kunigas Tadeušas Jasinskis pašventino Kristaus karaliaus paveikslą.

Už aktą Vilniaus rajono savivaldybės tarybos nariai pasisakė vienbalsiai, didelių diskusijų nekilo.

Vilniaus miesto vicemeras Vidmantas Martikonis sakė labai abejojąs, ar sostinės valdžia prisidės prie Vilniaus rajono savivaldybės patvirtinto Kristaus karaliaus intronizacijos akto.

Kristaus karaliaus intronizacija (išvertus iš lotynų k. thronus - sostas) - jo iškilmingas paskelbimas valdovu ir globėju. Toks aktas liudija, kad ne tik atskiri žmonės, bet ir visuomenė privalo pripažinti Kristaus teisę karaliauti, savo įstatymus grįsti Kristaus mokymu.


Šiame straipsnyje: dievasVilniaus rajonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių