Quantcast

Vilniaus rajone aikštė pavadinta L. Kaczynskio vardu

  • Teksto dydis:

Vilniaus rajono savivaldybė aikštę prie Houvalto rūmų Maišiagaloje pavadino žuvusio Lenkijos prezidento Lecho Kaczynskio (Lecho Kačinskio) vardu.

Penktadienį vykusiame Vilniaus rajono savivaldybės tarybos posėdyje 23 politikai palaikė šią Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškųjų šeimų sąjungos iniciatyvą. Keturi tarybos nariai balsuodami susilaikė.

Anot Vilniaus rajono savivaldybės pranešimo, Maišiagala, kaip vieta, skirta L. Kaczynskio atminimui įamžinti, pasirinkta neatsitiktinai. Jis šiame miestelyje lankėsi drauge su Lietuvos prezidentu Valdu Adamkumi Vilniaus krašto patriarcho kunigo prelato Juzefo Obrembskio 100-mečio jubiliejaus proga.

„Verta pažymėti, kad būtent Lietuvos nepriklausomybės šimtmečio proga reikia įamžinti ir pagerbti tokius politikus, kurie buvo ne „popieriniai“, o tikrieji mūsų draugai, siekiantys ne tik gerų, formalių santykių tarp šalių, tačiau norintys sutaikyti mūsų tautas. Reikia pažymėti, kad L. Kaczynskis buvo vienas politikų, turinčių plačią viziją, kuri dabar realizuojama. Jis perspėjo apie grėsmes mūsų regionui, o jos, deja, pasiteisino. Todėl iš tikrųjų verta jį įamžinti“, – sakė Vilniaus rajono tarybos narys Tadeušas Andžejevskis.

Be to, Vilniaus rajono savivaldybė nutarė prie kunigo prelato J. Obrembskio muziejaus įrengti memorialinę lentą, žyminčią, kad čia lankėsi Lenkijos ir Lietuvos prezidentai L. Kaczynskis bei V. Adamkus.

1949-aisiais gimęs teisininkas L. Kaczynskis su žmona Marija žuvo 2010-aisiais per lėktuvo katastrofą Rusijoje, Smolensko apylinkėse, eidamas Lenkijos prezidento pareigas. Kartu žuvo dar beveik šimtas aukšto rango Lenkijos politikų, kariuomenės, valstybės institucijų atstovų, dvasininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
truksta nugriauti kalna ir jo vietoje pastatyti pilsudskiui ar kitam kokiam suskiui paminkla su uzrasu /nase wilno/ ir gales broliautis su zydeliais kurie vadinsis jau ne litvakais o podliakais ......
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių