Quantcast

Vilniaus politikai posėdžiavo prie skautų įteiktų žvakelių

Vilniaus miesto tarybos salę trečiadienį nušvietė žvakių šviesa. Žvakes sostinės politikams įteikė Vilniaus skautai.

Į tarybos posėdį susirinkę miesto politikai darbą pradėjo netradiciškai. Posėdžio pradžioje Vilniaus vadovus panoro pasveikinti skautų draugija.

Prieš politikus atsistoję keli jaunieji skautai sugiedojo kalėdinę giesmę, o paskui visiems miesto tarybos nariams įteikė po degančią žvakę.

„Neškite šią žvakės liepsną visiems miesto gyventojams. Užsukite ir pas tuos, kurie šiukšlina laiptinėse, nesitvarko. Dalinkitės gėriu su visais“, - įteikdami žvakes sakė skautai.

Degančias žvakes ant stalų pasistatę politikai jų gesinti nedrįso – taip prie liepsnelių ir posėdžiavo.

Skautų draugija vykdo akciją „Betliejaus ugnis“. Anot skautų, šios akcijos simboliu – žvakės liepsna – siekiama įžiebti taiką ir ramybę visų širdyse, skleidžiant ją savo šeimoje, bendruomenėje, šalyje ir visame pasaulyje.

Betliejaus taikos ugnies idėja kilo 1986 m. Austrijoje socialinės paramos akcijos metu “Šviesa tamsoje”, kuomet ypač pasižymėjęs vaikas iš Austrijos keliauja į Palestiną ir Betliejuje uždega žvakę, kurią kaip taikos ir vilties simbolį parveža į Vieną ir platina savo šalyje.

Iš pradžių ši tradicija apėmė tik Austriją, tačiau labai greitai, taikos ugnis, skautų bei visų geros valios žmonių dėka išplito po visą pasaulį. Šiuo metu Taikos šviesos nešimas yra virtęs nauju, džiaugsmingu Kalėdiniu papročiu, užkariavusių širdis žmonių, kurie siekia taikos šiame neramiame XXI amžiuje.

Betliejaus Taikos ugnis vėl atkeliauja ir į Lietuvą. Šiais metais Betliejaus taikos ugnį perims Lietuvos skautiškos organizacijos iš kaimynų lenkų.

Ugnis platinama ne tik per visą Lietuvą, bet ir perduodama toliau – kaimynams latviams, o šie perduoda estams.


Šiame straipsnyje: skautai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių