Quantcast

Vilniaus policija stebės, ar pėstieji tamsoje vaikšto su atšvaitais

  • Teksto dydis:

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai kontroliuos, kaip pėstieji ir kiti eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių reikalavimų, ar nešioja atšvaitus tamsiuoju paros metu.

Pasak policijos pranešimo, pareigūnai patruliuos atokesnėse, silpniau apšviestose miesto gatvėse, sodininkų bendrijų teritorijose, kitose gausiau apgyvendintose, bet nuo miesto centro nutolusiose vietose. Pažeidėjams bus taikomos administracinio poveikio priemonės.

Policija primena, kad Kelių eismo taisyklės ne rekomenduoja, bet reikalauja laikytis nustatytų normų, todėl pėstieji turi turėti atšvaitus, liemenes arba drabužius su šviesą atspindinčiais elementais. Tėvų prašoma pasirūpinti nepilnamečiais vaikais, privalančiais turėti ir segėti atšvaitus ar dėvėti drabužius su šviesą atspindinčiais elementais.

Pareigūnai prašo pasirūpinti ir vyresnio amžiaus artimaisiais, nes senyvo amžiaus pėstieji miesto gatvėse tamsiuoju paros metu nukenčia daugiausiai.

Kelių eismo taisyklės skelbia, kad pėstieji, eidami neapšviestu kelkraščiu arba važiuojamosios dalies kraštu tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui, privalo neštis šviečiantį žibintą arba vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba būti prie drabužių prisisegę kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje atšvaitą. Kelkraščiu arba važiuojamosios dalies pakraščiu einantys pėstieji turi eiti prieš transporto priemonių važiavimo kryptį. Šios taisyklių nuostatos prašome laikytis ne tik keliuose, bet ir miesto gatvėse, kuriose nėra šaligatvių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dar

dar  portretas
kaip galvijams prie ausų prisekite žetonus/atšvaitus. Niekada nenešiojau tokių nesąmonių ir nesiruošiu nešioti. Gatvės turi būti apšviestos, vairuotojau turi būti ne akli, perėjose sumažinti greiti ir įsitikinti ar nėra pėsčiųjų. Atšvaitus galima naudoti tik važiuojant dviračiu tamsiu paros metu ir tai neaktualu jei dviratis turi sumontuota apšvietimą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių