Quantcast

Iš Vilniaus oro uosto – nauji skrydžiai

  • Teksto dydis:

Nors aviacijoje vasaros sezonas prasidėjo jau kovo pabaigoje, dauguma reguliariųjų sezoninių skrydžių Lietuvos oro uostuose startuos birželį. Vilniuje ir Palangoje maršrutus vykdyti pradės po dvi naujas aviakompanijas, taip pat vasaros sezonui sugrįš jau keliautojų pamėgti skrydžiai.

„Nuo birželio iki rugpjūčio mėnesio Lietuvos oro uostuose būna tikras sujudimas. Kasdien sulaukiame daugybės keleivių, kurie savo atostogas pradeda nuo skrydžio į užsienį. Tikimės, kad nauji maršrutai suteiks jiems daugiau skrydžių pasirinkimo galimybių ir dar daugiau gerų emocijų,“ – sakė Lietuvos oro uostų Komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovė Indrė Baltrušaitienė.

Pirmoji naujiena Vilniaus oro uoste pasirodys jau birželio 2 d., kai reguliariuosius skrydžius į Ciurichą pradės šveicarų oro bendrovė „Germania“. Skrydžiai bus vykdomi pirmadieniais ir ketvirtadieniais. Susisiekimas tarp Lietuvos ir Šveicarijos oro transportu atgaivinamas po aštuonerių metų pertraukos.

Antroji nauja aviakompanija – „Vueling“ – į Vilniaus oro uostą atskris birželio 29 d. Ispanijos oro bendrovė pagerins lietuvių susisiekimą su Ispanijos kurortais kartą per savaitę vykdydama maršrutą Vilnius-Barselona. Trečiadienio rytais skraidysianti aviakompanija suteiks keliautojams plačias jungiamųjų skrydžių iš Barselonos galimybes.

Taip pat nuo Joninių į Vilnių sugrįžta pernai lietuvių įvertinti „Ukraine International Airlines“ skrydžiai į Odesą. Šiemet skrydžiai vėl bus vykdomi du kartus per savaitę – penktadieniais ir sekmadieniais, tad suteiks galimybę savaitgalį praleisti ne prie Baltijos, bet prie Juodosios jūros. Maršrutas bus vykdomas iki rugsėjo 11 d.

Palangos oro uostas visų sezoninių naujienų sulauks tą pačią dieną – birželio 19 d. čia veiklą pradės aviakompanijos „Belavia“ ir „Ukraine International Airlines“, taip pat vasarai sugrįš Rusijos oro bendrovė „Rusline“.

„Belavia“ skrydžius Palanga-Minskas vykdys kartą per savaitę – sekmadieniais, iki rugsėjo 4 d. Aviakompanija, planuodama skrydžius, kelis kartus keitė skraidysiančio orlaivio tipą – dėl keleivių iš Minsko susidomėjimo jis pakeistas daugiau vietų turinčiu.

„Ukraine International Airlines“ tarp Palangos ir Kijevo skraidys iki rugsėjo 21 d. Skrydžiai bus vykdomi du kartus per savaitę – trečiadieniais ir sekmadieniais.

Aviakompanijai „Rusline“ Palangos oro uostas jau puikiai pažįstamas. Vasaros sezonu skrydžius Palanga-Maskva oro bendrovė vykdys jau penktus metus iš eilės. Kaip ir anksčiau, skrydžiai planuojami kartą per savaitę – sekmadieniais. Šiemet „Rusline“ į Lietuvos pajūrį skraidys iki rugpjūčio 28 d.

Lietuvos oro uostų tinklui priklauso trys oro vartai Vilniuje, Kaune ir Palangoje. Per 2015 metus jie aptarnavo 4,2 milijono keleivių ir 50 tūkstančių skrydžių. Vasaros sezono metu iš Lietuvos oro uostų 19 aviakompanijų skraido 65 kryptimis į 54 miestus 26 šalyse Europoje ir už jos ribų, o šalies pasiekiamumą dar labiau didina daugiau nei 7 užsakomųjų skrydžių bendrovės. Tarptautinės oro uostų tarybos (ACI Europe) duomenimis, Lietuvos oro uostai prie Lietuvos BVP prisideda 2,5 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių