Quantcast

Vilniaus oro uosto direktorius: islandų planai labai drąsūs

Gruodžio pabaigoje iš sostinės planuojantiems skrydžius vykdyti islandams dar reikia padaryti nemažai namų darbų, įspėja Tarptautinio Vilniaus oro uosto (TVOU) direktorius Tomas Vaišvila.

Savo planus rengti reguliariuosius skrydžius iš TVOU islandai pristatė prieš keturis mėnesius. Per pastarąjį mėnesį įvyko dar du susitikimai su oro uosto vadovais, tačiau T.Vaišvila abejoja, ar naujokams pavyks gauti visus leidimus ir licencijas, kad jau šiais metais būtų pradėti vykdyti reguliarieji skrydžiai.

„Jų planai labai drąsūs. Būtų labai gerai, jeigu jie taptų realybe, tačiau kol kas jie tėra deklaracijų lygyje. Investuotojams dar reikia padaryti daug namų darbų“, - sakė T.Vaišvila.

Teoriškai, anot jo, būsima bendrovė "Lithuania Express" galėtų per mėnesį gauti visus būtinus leidimus, tačiau realiai tai nėra lengva padaryti naujai įsteigtai įmonei.

Vis dėlto ypatingų nuolaidų islandų kapitalo bendrovė Vilniuje neturėtų tikėtis. „Mes jau per pirmą susitikimą pristatėme nuolaidas ir visą kainodarą. Tokiomis pat sąlygomis šiuo metu dirba ir kitos oro bendrovės. Negalime išskirti nė vienos jų ir pasiūlyti daugiau nuolaidų. Šiuo metu mūsų siūlomos mokesčių lengvatos yra oro uosto galimybių ribose“, - teigė T.Vaišvila.

Jis priminė, kad nuo gegužės mėnesio TVOU 35 proc. sumažino lėktuvų tūpimo mokestį.

Nors "Lithuania Express" savininkai deklaruoja pigių reguliariųjų skrydžių strategiją, T.Vaišvila akcentavo, kad TVOU kainodara nėra palankiausia pigių skrydžių organizatoriams.

„Pigių skrydžių oro uostas yra Kaune. O TVOU įsileidęs pigių skrydžių bendroves sugriautų savo kaip pagrindinio šalies oro uosto sistemą“, - pridūrė oro uosto direktorius.


Šiame straipsnyje: oro uostasvilniaus oro uostas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių