Quantcast

Vilniaus mokytojų kiemelyje – vaikų rankdarbių mugė

Etnologų vaikų švente vadinamas Atvelykis praūžė Vilniaus mokytojų namų kiemelyje šurmuliuojant rankdarbių mugei.

Dirbiniai iš stiklo ir molio, išsiuvinėti paveikslėliai, drožiniai, rankų darbo veltiniai karoliai, sagės, popierinės gėlės ir karpiniai – viskas vos po kelis litus. Atvelykio proga Vilniaus mokytojų namų kiemelyje neįgalūs vaikai surengė savo dirbinių turgų. Iš specialiųjų šalies ugdymo įstaigų ir pensionatų į sostinę jie atvyko tam, kad padovanotų vilniečiams šventę „Angelų vaikai – su meile Jums“.

Kol jų per metus sukurtais rankdarbiais prekiavo specialiųjų įstaigų atstovai, patys vaikai šėlo prie scenos, kur juos linksmino vaikų muzikos studija „Džimba“, folkloro ansamblis „O kieno žali sodai 2009“, vaikų grupė „Mikrofonas“, „Raganiukės teatras“ ir dresuotų tarnybinių šunų pasirodymas.

Kaip vyko prekyba, vaikams nelabai rūpėjo. Tuo metu jų vadovai pastebėjo, kad šiemet mugės lankytojai ne tokie dosnūs, daugiau derasi arba apžiūrinėja rankdarbius, bet jų neperka.

„Prekyba juda po truputį, tačiau vaikams smagiausia važiuoti, dalyvauti, o ne uždirbti“, - sakė Vilijampolės vaikų ir jaunimo pensionato atstovė.

Prie prekystalių dirbinius apžiūrinėję klientai stebėjosi rankdarbių atlikimo technika ir kokybe.

„Su neįgaliais vaikais dirbti sunku. Jiems labai daug padeda mokytojai“, - šypsojosi už Raseinių specialiosios mokyklos prekystalio stovinti pardavėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių