Quantcast

Vilniaus moksleiviams – galimybė mokytis moderniau

  • Teksto dydis:

Vilniaus Jono Basanavičiaus gimnazijos moksleiviai nuo šiol žinias įgis moderniau – šią savaitę čia atidaryta „Acer“ ir „Microsoft“ technologijomis paremta išmanioji klasė. Joje mokiniai ir mokytojai turės nešiojamuosius kompiuterius, informacija bus perduodama per interaktyvų projektorių ir tam pritaikytą specialią programinę įrangą. Tokios klasės itin padeda ugdyti reikalingas moksleivių kompetencijas – tyrimų bendrovė IDC prognozuoja, kad per artimiausią dešimtmetį net 77 proc. profesijų neapsieis be moderniųjų informacinių technologijų.

„Naujoji klasė bus skirta ugdymo kokybei gerinti ir mokinių mokymosi motyvacijai skatinti. Planuojame, kad daugiausia ja naudosis gamtos, socialinių mokslų, menų ir informacinių technologijų mokytojai ir jų mokiniai. Be abejo, šios technologijos pravers ir užsienio bei gimtosios kalbos mokytojams: galėsime efektyviau atlikti diagnostinius testus, naudotis sukurtomis mokymo programomis ir taip didinti mokinių motyvaciją, gebėjimą savarankiškai mokytis“, – sako Fausta Gulbinienė, Vilniaus Jono Basanavičiaus gimnazijos direktorė.

Klasės atidaryme dalyvavęs švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis pasidžiaugė, kad sparčiai modernėja šalies mokyklos: „Džiugu, kad nestovime vietoje ir turime dar vieną modernią klasę, kuri moksleiviams padės geriau pasiruošti ateities profesiniams iššūkiams. Tiesa, vien įrangos neužtenka – reikia, kad kartu dirbtų ir pastangas įdėtų tiek moksleiviai, tiek pedagogai. Tik taip išnaudosime visas galimybes ir paruošime būsimus lyderius.“

Specialiai pritaikyti kompiuteriai

Naujoji klasė aprūpinta penkiolika „Aspire Switch 10“ ir tiek pat „TravelMate B115“ nešiojamųjų kompiuterių, interaktyviu projektoriumi bei „All-In-One“ (AIO) mokytojo kompiuteriu.

„Acer“ nusprendė finansuoti visą kompiuterių klasę Jono Basanavičiaus gimnazijoje, nes ji yra technologiškai pažengusi į priekį. Gimnazijai padovanoti įrenginiai, tai yra, „Aspire Switch 10“, „TravelMate B115“, AIO mokytojo kompiuteris bei „Acer Classroom Manager“  programinė įranga tarnaus visai bendruomenei. Mes labai džiaugiamės turėdami galimybę dalyvauti švietimo ir jaunų žmonių ugdymo veikloje“, – sakė Dmitry Kravchenko, „Acer“ regioninis generalinis direktorius.

Pasak jo, visa įranga yra specialiai pritaikyta mokinių poreikiams. „Aspire Switch 10“ galima naudoti kaip planšetinį ar nešiojamąjį kompiuterį, sulenkti kaip palapinę ar naudoti kaip ekraną. „Acer TravelMate B115“ buvo sukurtas pagal švietimo sektoriaus reikalavimus ir yra aprūpintas pasyvaus aušinimo sistema. Būdami lengvi (iki 1,2 kg), mobilūs ir turintys ilgai veikiančias baterijas, abu modeliai yra idealūs šiuolaikinei kompiuterių klasei.

Mokytojo darbą palengvina „Acer Classroom Manager“ (ACM) programinė įranga, kuria naudojantis galima pagerinti klasės darbą dalinantis informacija ir stebint mokinių veiklą jų kompiuteriuose. Per ACM dalinantis mokymo medžiaga su mokiniais lengviau planuoti klasės darbo laiką. Šią įrangą diegusio „Acer“ Mokymų centrų partnerio Lietuvai „EIT Sprendimai“ komercijos direktorius Denisas Kolesnikovas pastebėjo, kad  šis pirmas mažas žingsnis suteiks galimybę išugdyti naują informacinę kartą.

Apmokys ir mokytojus

Išmaniosios klasės techninė įranga bus aprūpinta „Windows 8.1“ operacine sistema bei „Office 365“ sprendimu, kuris debesų kompiuterijos pagalba leis moksleiviams mokytis ir pasiekti informaciją net ir nebūnant mokykloje.

„Microsoft“ siekiame padėti žmonėms kuo geriau realizuoti savo galimybes. Šios gimnazijos mokytojų misija – praktiškai tokia pati. Jie nori suteikti mokiniams įgūdžius ir žinias, kad jie galėtų geriau realizuoti savo galimybes. Moderniosios informacinės technologijos jau pakeitė mūsų gyvenimą, laisvalaikį ir darbo būdą. Šiandien jau net pusė visų profesijų, anot tyrimų bendrovės IDC, reikalauja įgūdžių ir žinių IT srityje, o ateityje ši dalis tik didės. Kartu su tuo keičiasi ir tai, kaip mes šiandien mokomės – to pavyzdys tokios klasės, kaip ši“, – sako Kristijonas Kaikaris, „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius.

Pasak jo, svarbu, kad mokytojai kuo geriau suprastų išmaniųjų klasių teigiamas galimybės. Todėl galės nemokamai dalyvauti „Microsoft“ Partneriai mokyme programoje bei prisijungti prie pasaulinio mokytojų novatorių tinklo, kuris siūlo įvairius mokymus, kaip geriau išnaudoti IT technologijas pamokose, bei kolegų jau parengtus įvairių pamokų pavyzdžius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių